Lokalt

Hun skal vikariere for sygemeldt Ellemann

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Venstre har indkaldt en erfaren afløser i Folketinget for Jakob Ellemann-Jensen, der er sygemeldt på ubestemt tid.

Det bliver Heidi Bank (V), der skal tage over for forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen.

Det oplyser hun onsdag til TV2 ØSTJYLLAND.

Heidi Bank fik ved folketingsvalget i oktober 2022 fjerdeflest personlige stemmer blandt Venstres kandidater i Østjyllands Storkreds. Partiet fik dog kun tre pladser, og så måtte hun forlade Folketinget.

Han har virkelig knoklet, og man skal ikke være i tvivl om, at politik er sindssygt krævende

Heidi Bank, Venstre

Men nu er hun altså tilbage som midlertidig afløser for Jakob Ellemann-Jensen.

- Det er en opgave, der skal løses for partiet, og det påtager jeg mig i den periode, det måtte være nødvendigt. Og så håber jeg, at Jakob kommer tilbage, lige så snart han føler sig rask og kampklar igen.

Intet job siden folketingsvalget

Venstre-formanden blev mandag sygemeldt på ubestemt tid efter et ildebefindende ugen forinden. Hans opgaver som minister og partileder er der fundet afløsere til, og nu er der altså også en løsning på hans sæde i Folketinget.

- Det er vigtigt, at han får den tid, han skal have. Han har virkelig knoklet, og man skal ikke være i tvivl om, at politik er sindssygt krævende, siger Heidi Bank.

Heidi Bank er tidligere ejendomsmægler, 50 år gammel og var fra 2019 til 2022 folketingsmedlem for Venstre. I den periode var hun blandt andet boligordfører og formand for Ligestillingsudvalget.

Hun fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at hun efter folketingsvalget har prioriteret sig selv, før hun kastede sig ud i noget andet. Derfor har hun ikke et job, hun selv skal melde fra til, mens hun vikarierer.

- Ikke engang efter gymnasiet havde jeg et sabbatår, så jeg har valgt at trække vejret. Jeg har også nogle andre i støbeskeen, men nu ændres de ting måske, siger hun.

Træder til på trist baggrund

Heidi Bank fortæller, at hun ikke havde forestillet sig, at hun skulle ind som suppleant, fordi de tre valgte Venstre-folk i storkreds også talte økonomiminister Troels Lund Poulsen og udenrigsordførere Michael Aastrup Jensen.

Jakob Ellemann-Jensens sygemelding kom da også som en overraskelse for Heidi Bank. Men selvom hun nu træder ind i Folketinget, vil hun ikke sige, at hun glæder sig.

- Jeg synes, det er rigtig trist, at så mange stærke mennesker går ned med stress - det bekymrer mig helt vildt meget. Man skal ikke tage fejl af, hvad det kræver overhovedet at komme ind som folketingsmedlem.

- Så at de her mennesker går ned, det synes jeg er alarmerende, siger hun.

Heidi Bank forventer, at hun kan komme i gang i Folketinget efter vinterferien.