Lokalt

Mia Skadhauge mindes med lys og blomster på årsdagen for hendes forsvinden

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Der er stillet lys i Hammer Bakker og blomster på Vesterbro i Aalborg, hvor Mia Skadhauge Stevn sidst blev set i live.

Mandag er det et år siden, at Mia Skadhauge Stevn forsvandt efter en bytur i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

I de følgende dage blev de tragiske omstændigheder omkring hendes forsvinden klarlagt, da det kom frem, at hun var steget ind i en mørk bil ved bustoppestedet ud for Netto på Vesterbro 6. februar tidligt om morgenen.

Fire dage senere blev dele af hendes lig fundet i Dronninglund Storskov.

Mia Skadhauge Stevns forsvinden påvirkede danskere i alle dele af landet, og ud for Netto på Vesterbro, hvor den 22-årige sygeplejerskestuderende sidst blev set i live, blev der dannet et sandt blomsterhav, da mange nordjyder med buketter og lys viste deres medfølelse og sendte en sidste hilsen til Mia Skadhauge Stevn og den 21-årige Oliver Ibæk Lund, som var forsvundet få dage forinden.

Det blev senere slået fast, at Oliver Ibæk Lund var druknet i Limfjorden i en tragisk ulykke.

Mindes på årsdagen

På årsdagen for Mia Skadhauge Stevns forsvinden bliver hun nu igen mindet med blomster og lys.

I Hammer Bakker nord for Aalborg er der stillet lys ved det sted, hvor der blev fundet spor efter Mia Skadhauge Stevn.

Og ved Netto på Vesterbro i Aalborg er der stillet en blomst.

En nu 37-årig mand har siden 10. februar sidste år været varetægtsfængslet i sagen.

Han er sigtet for at have dræbt Mia Skadhauge Stevn.

TIDSLINJE: MIA-SAGEN

7. februar 2022: Mia forsvinder – og bliver efterlyst
22-årige Mia Skadhauge Stevn efterlyses 7. februar 2022 af Nordjyllands Politi, efter at hun senest er set i Jomfru Ane Gade natten mellem 5. og 6. februar. Senere samme dag kommer det frem, at Mia Skadhauge Stevn sidst er set stige ind i en mørk personbil på Vesterbro i Aalborg.

9. februar 2022: To mænd bliver anholdt – sigtes for drab
Onsdag 9. februar kort før middag slår Nordjyllands Politi efter flere dages intens efterforskning i sagen til og anholder to mænd, som begge bliver sigtet for at have slået Mia Skadhauge Stevn ihjel.

De to mænd bliver sigtet, selvom man på dette tidspunkt ikke har fundet Mia Skadhauge Stevn, men efterforskningen peger på, at hun er død – og derfor sigtes de to for drab.

10. februar 2022: 36-årig fængsles – den anden mistænkte løslades
Efter et grundlovsforhør i Retten i Aalborg bliver den 36-årige mand, der i dag er eneste mistænkte i sagen, varetægtsfængslet i fire uger. Den anden mistænkte bliver løsladt, og Vestre Landsret stadfæster dagen efter rettens kendelse. Denne mand bliver senere komplet renset, og man ved i dag, at han ikke har noget med drabet at gøre.

10. februar 2022: Dele af et menneske fundet i Dronninglund Storskov
Efter anholdelsen af de to mistænkte efterforsker politiet både på de sigtedes bopæle, i et sommerhusområde i Saltum, omkring det daværende Reno Nord i Aalborg samt i Hammer Bakker og Dronninglund Storskov.

Om aftenen 10. februar indkalder Nordjyllands Politi til pressemøde på politigården i Aalborg. Her kan vicepolitiinspektør Frank Olsen fortælle, at man har fundet dele af et menneske i Dronninglund Storskov – og at man formoder, at der er tale om Mia Skadhauge Stevn.

12. februar 2022: Den døde identificeres endelig
Nordjyllands Politi kan 12. februar fortælle, at de dele af et menneske, der blev fundet i Dronninglund Storskov to dage forinden, stammer fra den forsvundne Mia Skadhauge Stevn.

13. februar 2022: Fakkeltog gennem 'Gaden'
Drabet på Mia Skadhauge Stevn satte hurtigt fokus på unge kvinders tryghed i nattelivet – eller mangel på samme. Præcis en uge efter det, der skulle vise sig at blive den 22-årige kvindes sidste bytur, gik omkring 100 unge mennesker derfor fakkeltog gennem Aalborg for at mindes den 22-årige kvinde samt den på tidspunkt forsvundne Oliver Ibæk Lund og for at sætte fokus på tryghed i nattelivet.

4. marts 2022: Mia Skadhauge Stevn bliver bisat
Mia Skadhauge Stevn blev 4. marts bisat fra Budolfi Kirke i Aalborg.