Lokalt

Nybagt bilist blitzet med 196 km/t

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

En 18-årig mand fra Vordingborg må vinke farvel til både sin bil og sit kørekort, efter han tirsdag blev fotograferet med næsten 200 kilometer i timen

Pænt farvel til kørekortet – og også til bilen.

Det fik store konsekvenser for en 18-årig mand fra Vordingborg, at han tirsdag aften ville prøve sin bil af på den lille landevej mellem Præstø og Mern.

Vejen heder Skovlinjen – og her havde den unge mand ifølge politiets konservative måling presset bilens hastighed op på 196 kilometer i timen, da han passerede en af politiets fotovogne.

Sigtet for vanvidskørsel

Selvom landevejen de fleste steder består af lange, lige stræk og har bløde kurver på vejen, så er der mange udkørsler på vejen. Man må dog køre 80 kilometer i timen på strækningen.

Den unge mand kørte altså næsten 2,5 gange den maksimale hastighed på stedet – og havde en hastighed på højde med de fleste sportsfly, når de skal lette.

Det tog da også kun en halv time fra billedet var taget, til politiet stod på den unge mands adresse. Her blev han sigtet for vanvidskørsel, fik inddraget sit kørekort på stedet og fik samtidig beslaglagt den bil, som han kørte i. Den ventes senere konfiskeret fra ham.