Lokalt

I dag falder hammeren i keramikkrig til millioner

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Mandag kan blive skæbnesvanger for både Kasper Würtz og Christian Bitz, der ligger i åben keramik-krig.

I maj tabte den kendte ernæringsekspert Christian Bitz en retssag om ophavsret til keramikeren Kasper Würtz.

Mandag mødes de to parter igen i retten, denne gang bliver det afgjort, hvor stor en erstatning, virksomheden F&H A/S og Christian Bitz skal betale for at have kopieret Kasper Würtz stel.

Keramikeren fra Horsens kræver en erstatning på 40 millioner kroner fra den kendte sundhedsekspert, der også lægger navn til en række stel.

Mail afslørede kopiering

Retssystemet har allerede fastslået, at F & H A/S og Christian Bitz krænkede Kasper Würtz' ophavsret. Også markedsføringsloven blev overtrådt, fastslog Østre Landsret i en dom i maj.

Selskabet og Christian Bitz har bevidst "tilstræbt af efterligne Würtz' værker", hedder det blandt andet.

Under sagen kom det frem, at F&H A/S i en mail havde bedt en kinesisk producent om at "komme så tæt på som muligt" med henvisning til Kasper Würtz' design.

F&H A/S skal ifølge dommen trække kopiprodukter tilbage fra forhandlere og andre. Desuden skal lageret destrueres. Og endelig skal de i et landsdækkende livsstilsmagasin offentliggøre dommen.

Endnu en kopisag på vej

F & H A/S og Bitz ønskede at bringe slagsmålet helt til tops i retssystemet, men i slutningen af september kom det frem, at Procesbevillingsnævnet havde sagt nej til ansøgningen om adgang til Højesteret.

Næste akt består nu som nævnt i at få fastsat erstatningen.

I øvrigt har keramikeren Kasper Würtz anlagt endnu en sag om påstået kopiproduktion mod de nu dømte. Den handler blandt andet om et stel i hvid glasur.

- Det krænker ifølge vores opfattelse endnu mere, siger advokat Johan Løje.

Han oplyser, at de hvide produkter blev markedsført, samtidig med at Sø- og Handelsretten afsagde dom i den første sag, i marts 2020.

Christian Bitz har samtidig sendt et modkrav på tre millioner kroner, fordi han mener, hans brand er beskadiget af Kasper Würtz medvirken i DR-programmet Kontant.

Mandag afgør Sø- og Handelsretten så, hvor stor erstatning Kasper Würtz skal have fra Christian Bitz og F&H A/S.