Nu er der fundet fem mystiske gummibåde på kysten

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Tirsdag blev der også fundet en af de gummibåde, der med stor sandsynlighed er brugt af menneskesmuglere, ved Husby Klit.

Der var en, der var to... og nu er der fundet fem mystiske gummibåde på vestkysten.

Det seneste fund stammer fra Husby Klit, hvor Rikke Møller tirsdag eftermiddag opdagede en noget ramponeret båd, da hun gik tur på stranden.

- Man kunne tydeligt se, at det ikke var en professionel gummibåd. Den var i dårlig stand, og noget af det var tapet fast, siger hun.

TV MIDTVEST har de seneste dage fortalt, hvordan strandfogeden i Thorsminde har fundet tre tilsvarende gummibåde i løbet af halvanden måned, og at der i slutningen af november blev fundet en i Fjaltring.

Fælles for gummibådene er, at der ser ud til at være tale om en meget billig løsning i form af nogle pontoner, der er sat sammen med noget tyndt materiale.

Eller som en af de vestjyder, der ved mest om livet til søs – indehaveren af dykkerfirmaet JD-Contractor i Holstebro, Gert Normann Andersen – formulerer det:

- Det er tegn på, at man ikke regner menneskeliv for ret meget. Jeg ville ikke bryde mig om at sejle over kanalen i sådan en gummibåd.

Gert Normann Andersen er nemlig overbevist om, at de mystiske gummibåde har været brugt af menneskesmuglere til at sejle personer over Den Engelske Kanal.

- Det er meget hurtigt byggede og billige gummibåde, så det peger på, at det næsten kun kan være til transport af migranter nede i kanalen. Det er bare billigt lavet og så ud med en masse mennesker, siger Gert Normann Andersen.

Han peger på, at det passer med strømretningen, at ting, der ender i vandet i Den Engelske Kanal, bliver ledt med strømmen til den jyske vestkyst.

- Der er ingen regler uden undtagelse. Det er selvfølgelig afhængigt af vind og vejr, men som regel driver ting fra kanalen og den sydlige Nordsø op langs den jyske vestkyst og videre op over Skagen til Norge og Sverige, siger han.