Lokalt

Gik bodsgang med sin far efter grove nytårsløjer

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Hen over nytåret blev der stjålet en række nummerplader i Nørre Felding. Nu har en ung mand opsøgt bilejerne og afleveret nummerpladerne tilbage.

Det sker ofte, at nytårsløjer går over stregen.

Til gengæld hører det til sjældenhederne, at de skyldige bagefter henvender sig til dem, det er gået ud over, og siger undskyld.

Men det er præcist, hvad der er sket i Nørre Felding ved Holstebro.

Hen over nytåret blev der stjålet nummerplader fra en lang række biler i byen. Det fik Lennart Frederiksen til at lave et opslag i den lokale Facebook-gruppe.

Han havde besøg af sin bror, og brorens bil var en af dem, der mistede en nummerplade.

- Vi skrev i opslaget, at vi ville trække politianmeldelsen tilbage, hvis den skyldige meldte sig. Og det er nu sket, fortæller Lennart Frederiksen.

Søndag aften blev han opsøgt af en ung mand, der erkendte, at han ikke alene havde taget brorens nummerplade, men også stjålet flere andre nummerplader rundt om i byen.

- Han kom sammen med sin far og bankede på vores dør. Han var meget brødebetynget og beklagede mange gange. Og så afleverede han nummerpladen tilbage til min bror, fortæller Lennart Frederiksen.

Spekulationer om kriminalitet

Han er af flere årsager glad for, at den unge mand valgte at gå til bekendelse. Blandt andet, fordi mange i byen spekulerede på, om de stjålne nummerplader skulle bruges til en form for kriminalitet.

- Jeg har stor respekt for, at han mødte op på den måde. Derfor har min bror også trukket politianmeldelsen tilbage. Et ord er et ord, siger Lennart Frederiksen.

Hans bror skal snart på en tur til Sverige og havde derfor nået at bestille en ny nummerplade. Den unge mands far understregede, at de nok skulle dække udgifterne, hvis broren ikke kan få pengene tilbage.

Lennart Frederiksen har nu lavet et nyt opslag i den lokale Facebook-gruppe, og han regner med, at de andre ofre for den unges mand gerninger også vil trække deres anmeldelser tilbage.

- Jeg gav den unge mand hånden og sagde, at vi alle har været unge og gjort noget, vi har fortrudt. Det var flot af ham at gå til bekendelse, og jeg er glad for, at sagen kan afsluttes på den her måde, siger Lennart Frederiksen.