Lokalt

Overraskelse på skadestuen i Slagelse nytårsnat

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

På skadestuen i Slagelse har det været en mere rolig nytårsaften, end man havde regnet med. Det er mest ældre patienter med brud, der er kommet ind.

På akutafdelingen på Slagelse Sygehus havde de vagtsat ekstra personale til nytårsnat, da der plejer at være travlt på årets sidste aften.

Men det viste sig at blive en mere stille aften og nat, end de havde regnet med.

Det kunne sygeplejerske Nanna Tångberg fortælle, da TV ØST kiggede forbi akutafdelingen fire timer inde i 2023.

- Der er ikke kommet så voldsomt mange ind. Vi havde nok forestillet os, at der kom flere. Det er også derfor, at vi har sat ekstra bemanding ind på skadestuen, så vi kunne behandle så mange som muligt, men det ser fredeligt ud, så det er jo positivt, siger Nanna Tångberg.

Faldskader fra dansegulvet

Der var dog patienter, der kom ind med akutte skader i løbet af natten. Måske bare ikke lige den aldersgruppe, man kunne forvente på en aften, som for mange indebærer sprut og krudt.

- Det har primært været de lidt ældre, der har været på dansegulvet, som så desværre er faldet. Så det er hofter, der er kommet ind og nogle brækkede ben, fortæller Nanna Tångberg.

En af de patienter var Birthe Hansen fra Næstved. Hun og hendes mand, Helge, havde været til nytårsfest på De Hvide Svaner i Næstved.

Her tog aftenen en uheldig drejning.

- Jeg gik fra et tæppe og ud på et flisegulv, hvor min sko knækker ind under mig, fordi gulvet er glat, og så falder jeg ned på den ene side og lander på hoften. Og så kan jeg ikke rejse mig, fortæller Birthe Hansen.

En anderledes nytårsaften

Et røntgenfotografi kunne afsløre, at knoglen op mod hendes hofte var brækket.

Birthe Hansen måtte derfor tilbringe nytårsnatten på Slagelse Sygehus og starte 2023 med en operation.

- Det var i hvert fald ikke den nytårsaften, vi havde regnet med. Det havde vi slet ikke set komme. Det er et kedeligt uheld, siger hun.

Det er måske nærliggende at tro, at faldulykkerne nytårsnat i mange tilfælde skyldes et vist indtag af alkohol. Men det var altså ikke tilfældet med Birthe Hansen.

- Nej, aftenen var først lige begyndt. Vi havde fået noget god mad, fire retter, og havde fået lidt vin, men ikke i store mængder, for det kan vi ikke tåle mere i vores alder. Så det var et dumt uheld. Jeg håber bare på, at det bliver godt igen, når jeg har fået en ny knogle ind, siger Birthe Hansen.