Nytårsknald fylder hundepensioner til bristepunktet

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Fyrværkeri er måske sjovt for de tobenede. De firbenede hader det. Her er tre gode råd til hundeejere på nytårsaften.

Fra klokken 16 fredag bliver der fyldt op på Søndergård Hunde- og Kattepension. 28 hunde og en kat kommer for at holde nytår på gården uden for Kolding.

- Vi har måttet sige nej til mange. Der er fyldt, og så tager vi kun stamkunder ind. Hvis hunden skal væk fra utrygheden med larm og postyr, så skal den et sted hen, hvor den er tryg og kender forholdene, siger ejeren af Søndergård Hunde- og Kattepension, Gitte Visbech.

Jeg har nok sagt nej til 100, hvis det kan gøre det. Hundene er rædselsslagne

Eva Lind, indehaver Klostergårdens Hundepension mellem Ribe og Rødding.

Travlheden op til nytår bekræftes af andre hundepensioner i Syd- og Sønderjylland, TV SYD har talt med fredag. De har alle sammen måttet afvise mange betalende gæster.

I alt bliver der 38 hunde og den enkelte kat til nytårskalas på Søndergård. 10 hunde er kommet dryppende siden den 26.december, dagen før fyrværkeriet blev givet fri. Og så er der en enkelt kat.

- Katte er bedre til at gå i skjul. Hvis der er noget eller nogen, de ikke bryder sig om, så gemmer de sig bare, indtil det er overstået, fortæller Gitte Visbech.

Det er årets travleste dag. Der er helt fyldt op her nytårsaften. Jeg har plads til ni hunde, og det er de samme kunder, som kommer hvert år. De skriver sig op til næste år, når de henter deres hunde. Jeg har sagt nej til mange. Måske 20-30 stykker

Charlotte Olesen, indehaver Strygsdam Hundepension, Genner

Gode råd til hundeejere

Hvis man nu af den ene eller anden grund vælger at holde sin hund hjemme over nytåret, så har den erfarne dyrepensionsejer tre gode råd.

- Det er vigtigt, at ejeren udviser ro. Man skal ikke reagere på fyrværkeriet med "iiih" og "oooh" og postyr, men lade som om alt er normalt

- Man skal sørge for at lufte hunden i god tid, inden det går løs og så vente med at lufte den igen, til det er overstået.

- Man kan også få nogen halsbånd, der virker angstdæmpende, fortæller Gitte Visbech.

Vi har 43 pladser, og de er alle booket. Vi kunne have haft mange flere. Jeg har nok måttet sige nej til 20-25

Helle Schmidt, indehaver, Løvmosens Hundepension udenfor Esbjerg

Men beroligende medicin er ikke længere en mulighed. Fra januar i år må dyrlæger ikke længere udskrive angstdæmpende medicin til hunde, der er bange for fyrværkeri.

- Men der er forskellige alternative midler. Jeg har lige læst om én, der foreslår at lave et udkog af økologiske bananer og hælde det på hundens mad.

Man kan også – ifølge Dyreværnets hjemmeside – træne sin hund, så den bedre kan klare de høje brag.