Lokalt

12-årig har sovet i telt 25 procent af sit liv – og det stopper ikke her

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Det begyndte som en sjov idé for tre år siden. I dag har 12-årige Magnus Schabert sovet i telt mere end 1200 nætter.

Idéen om at bruge en stor del af sit liv på at sove i telt opstod, da 12-årige Magnus Schabert skulle afprøve et telt inden en spejderlejr i juni 2019.

Her foreslog hans storesøster, Freja, der også er spejder, at han kunne tage spejdermærket 'snorky'. Et mærke, som man indkasserer, når man har overnattet 365 dage i telt – og det har den 12-årige fynbo nu for længst indtjent

Magnus Schabert har nemlig brugt 1208 nætter i telt gennem de seneste tre et halvt år. Det svarer til 25 procent af hans unge liv.

- Det er fedt! lyder det prompte fra Magnus Schabert, da han bliver spurgt, hvad han tænker om at have brugt så meget tid i baghaven i Rolfsted.

En hårdfør knægt

Magnus Schaberts forældre, Martin og Camilla Schabert, havde for 1208 dage siden aldrig forestillet sig, at deres søn skulle rykke sovepladsen permanent ud i baghaven.

- Vi tænkte: "Jaja, du har fået en god idé". Selvom Magnus bliver ved, når han får en idé, så troede vi, at han ville miste lysten på et tidspunkt, siger Camilla Schabert, mens Magnus griner i baggrunden.

For lysten er mere end intakt.

Næsten hver aften, uanset vejret, siger spejderdrengen godnat til familien iført sit uldnattøj og stikker ud i sit Wulff Nature Telt i bomuld, udstyret med boksmadras, en god sovepose og julelyskæder i sæsonens anledning.

- Jeg har sovet i minus 18 grader. Der frøs kun mine tæer lidt, siger Magnus Schabert, der ikke lader sig stoppe af dårligt vejr.

I dag glæder det forældrene at se ham nyde tiden i teltet.

- Vi har ikke fortrudt, at vi bakkede ham op i det. Det giver ham så meget ro, og han har aldrig sovet så godt, som han gør nu, siger Camilla Schabert og fortæller, at de for længst er holdt op med at bekymre sig, om han fryser om natten.

- Han har også gået i shorts i halvandet år, fordi han vil have shortsmærket. Magnus er en dedikeret spejder og meget hårdfør, siger hun.

Fede oplevelser

Siden Magnus Schabert tog beslutningen om at flytte overnatningerne udenfor, har han fået en masse sjove oplevelser ind på kontoen.

I maj slog han sit telt op i Tivoli i København og tog sig en overnatning dér. Noget, han var inviteret til af forlystelsesparken for at give ham en særlig overnatning nummer 1000.

- Det var ret vildt at sove i Tivoli. Det er der nok ikke så mange, der har prøvet, siger Magnus Schabert, der også har startet sin egen Youtube-kanal 'TeltDreng', hvor han formidler friluftsliv og kommer med gode råd til det gode bål eller det rigtige telt.

Når Magnus Schabert skal overnatte hos venner eller familie, slæber han typisk sit rejsetelt med, ligesom soveaftaler hos ham foregår i teltet udenfor.

- Mine venner og klassekammerater synes, at det er vildt sejt, siger han.

Martin og Camilla Schabert er ikke helt så flittige med at sove i teltet som deres søn.

- En gang imellem, når det er varmt, kan vi godt finde på det. Og vores anden søn, Valdemar, på otte år overnatter der af og til, siger Camilla Schabert.

Juleaften sover han i teltet, mens han bliver nødt til at rykke ind nytårsaften på grund af sikkerhed. Men hvornår han stopper med at overnatte i teltet?

- Aldrig, siger Magnus Schabert.

Selvom han ikke sover i teltet til nytår, så trodser han gerne dårligt vejr. Det gjorde han blandt andet, da han i februar trodsede en storm for at sove i teltet.