Lokalt

Søger vidner til dramatisk biljagt – fører pressede biler af vejen

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Politiet søger vidner til en dramatisk biljagt natten til lørdag, hvor en påvirket bilist kørte 150 kilometer i timen gennem landsbyer.

Borgere var i fare, da en 23-årig mand natten til lørdag forsøgte at undslippe politiet under en dramatisk biljagt i Ringsted og på veje mod Næstved.

Det vurderer Midt- og Vestsjællands Politi, der nu efterlyser vidner til biljagten, der fandt sted i området mellem klokken 00.59 og 01.26 natten til lørdag.

- Det er en meget alvorlig sag. Og det viser det faktum, at dommeren jo har valgt at varetægtsfængsle bilisten i fire uger, jo også, siger Thomas Kristensen, der er kommunikationschef hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 23-årige mand blev lørdag varetægtsfængslet i fire uger. Det betyder, at han sidder i arresten julen over, og som udgangspunkt tidligst kommer ud 30. december.

Hovedsigtelsen er fareforvoldelse i trafikken.

Biler måtte køre af vejen

Biljagten startede på Næstvedvej i Ringsted, hvorefter den 23-årige bilist kørte mod Næstved i meget høj hastighed. Da han nåede Næstved - efter at have kørt omkring 40 kilometer fra Ringsted - fortrød han dog og kørte tilbage mod Ringsted. Her blev han anholdt klokken 01.26, efter han havde ramt en kantsten, så dækket blev ødelagt, og fælgen slog gnister mod asfalten.

I løbet af biljagten var det lykkedes for politiet at punktere mandens hjul, men det havde ikke fået ham til at standse - eller for den sags skyld dæmpe farten. Bilisten blev adskillige gange målt til at køre mere end dobbelt så hurtigt, som det var tilladt - og på et tidspunkt var han helt oppe på 150 kilometer i timen, da han kørte i byzone.

En særlig farlig situation opstod ifølge politiet lige før en rundkørslen ved Bragesvej-Næstvedvej-Ahorn Alle i Ringsted, hvor en modkørende bilist blev tvunget af vejen af den unge mand. Kort efter måtte også to andre bilister dreje skarpt til højre for at undvige, da manden kørte den forkerte vej rundt i rundkørslen.

Vi håber at høre fra borgere, der har set noget eller selv har været involveret. Det kan gøre sagen mod den 23-årige endnu stærkere

Thomas Kristensen, kommunikationschef, Midt- og Vestsjællands Politi

Der kan dog være tale om endnu flere farlige situationer, mener politiet.

- Vi har allerede kontakt med nogle af de bilister, som var tæt på biljagten. Men vi er nok ikke opmærksom på alle, som oplevede biljagten eller selv måtte undvige. Derfor er det også en bred henvendelse, hvor vi håber at få mange henvendelser, siger han.

Sigtet for flere forhold

Efter den unge mand var standset og pågrebet, viste det sig, at den unge mand kørte i en stjålet bil, som han havde udstyret med andre nummerplader. Han var påvirket af både kokain og amfetamin, var beruset - og havde for nylig fået inddraget sit kørekort.

Han havde desuden en kniv på sig, uden at der var noget formål med den.

- Vi håber at høre fra borgere, der har set noget eller selv har været involveret. Det kan gøre sagen mod den 23-årige endnu stærkere, siger Thomas Kristensen.