78-årig lagde pigtråd og sømbræt på cykelsti

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Midt- og Vestsjællands Politi kunne med hjælp fra lokale borgere sigte en ældre mand for at forvolde fare i Karlstrup Kalkgrav i Solrød.

Sømbrædder dækket med mos og blade, barrikader af stenbunker og pigtråd spændt hen over cykelsporet.

Det er bare nogle af de anmeldelser, som Midt- og Vestsjællands Politi har modtaget fra hundeluftere og cyklister på mountainbike i Karlstrup Kalkgrav i Solrød gennem længere tid, skriver politikredsen i et opslag på facebook.

Politiet kalder det ”hjemmelavede fælder”, men skriver også, at der ikke har været anmeldelser om personer, der er kommet til skade.

Kun et par punkterede cykeldæk.

Og nu er det lykkedes politiet at finde den formodede bagmand.

Hjælp fra flere kanter

For med hjælp fra årvågne borgere, der færdedes i området, samt en medarbejder fra Naturstyrelsen, lykkedes det politiet at opspore en mand med mistænkelig opførsel ud fra hans køretøj.

- Flere borgere havde bemærket en mand, som de fandt mistænkelig, da han ofte påtalte andres færden og blandt andet påpegede mountainbikeres kørsel, skriver politiet.

Lokalbetjenten i Solrød, Peter Riddervold, fandt frem til, at en 78-årig mand fra Vestegnen stod bag de farlige fælder i Kalkgraven.

Ved en ransagning af hans bopæl fandt politiet flere af de særlige genstande, som var blevet brugt til at lave fælderne.

Den 78-årige blev sigtet for at forvolde fare for andre. Han erkendte ved afhøringen, at det var ham, som havde lavet fælderne.