Ukendt Jorn-maleri fundet skjult på bagsiden af andet maleri

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Et nyt maleri af den verdensberømte kunstner Asger Jorn er dukket frem på Museum Jorn i Silkeborg.

Igennem 50 år har Museum Jorn fungeret som gemmested for et hidtil ukendt maleri af Asger Jorn. Det skriver Museum Jorn i en pressemeddelelse.

- I forbindelse med restaureringen af lærredet på et mindre Jorn-maleri fra 1933 opdagede konservatorerne ved et tilfælde det hidtil ukendte maleri skjult bag en finerplade, skriver museet.

Billede er ifølge museet signeret af Jorn og dateret til 1932. Det gengiver en bondegård fra Silkeborgegnen.

- Opdagelsen af et nyt Jorn-værk er altid en sensation. Det nye billede kommer ikke til at omskrive kunsthistorien, men det tilføjer en vigtig brik i vores kendskab til Asger Jorns tidlige koloristiske værker, siger Museumsdirektør Jacob Thage i pressemeddelelsen.

Et af Jorns første oliemalerier

Billedet er malet da Jorn var 18 år gammel, og det indskriver sig ifølge Museum Jorn dermed i værkfortegnelsen som et af Jorns allerførste oliemalerier.

Det har været i Museum Jorns samling siden 1972, hvor det blev givet som en testamentarisk gave efter Jorns egen mor Maren Jørgensen.

Forsiden på det skjulte maleri har kunnet ses i udstillingen siden museets åbning i 1973. I en periode frem vil det nu være det nyopdagede maleri som får lov til at vise sit ansigt.