Lokalt

Sommerhus på 21 kvadratmeter til salg for tre millioner

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

På Aarhus Ø er et af de 20, små badehuse sat til salg for blot anden gang siden opførelsen.

Det er ikke hver dag, ejendomsmægler Marc Kvist Christensen fra Home i Aarhus får til opgave at sælge en bolig med en kvadratmeterpris på 145.000 kroner.

Men det skal han nu.

- Det er en helt unik bolig, vi har til salg. Det er et af de eneste sommerhuse i Aarhus C, og placeringen er to meter fra vandet, siger Marc Kvist Christensen.

Boligen er et af de såkaldt badehuse, der ligger langs Bassin 7 tæt på Havnebadet på Aarhus Ø. Badehuset måler blot 21 kvadratmeter. Det har store vinduespartier ud mod havnekanten og er indrettet som ét stort åbent rum med en hems som soveplads og et badeværelse med bruser.

Ingen nedrullede gardiner

Badehuset er en fritidsbolig, så man må ikke bruge stedet som fast helårsbolig. Det er også godkendt til erhverv. Og så er der krav om, at man ikke må have nedrullede gardiner i boligen, når man ikke er hjemme.

- Der er rigtig god eksponering, fordi mange mennesker går forbi. Og for at sikre et livligt miljø i området, må man ikke forlade badehuset med nedrullede gardiner, så hele rækken af badehuse ikke kommer til at stå lukkede, siger Marc Kvist Christensen.

Det er anden gang, der er et badehus til salg, efter de 20 badehuse blev opført i 2016. Dengang var der så stor efterspørgsel på at købe badehusene, at interesserede købere skulle skrive en motiveret ansøgning for at få fat i et af minihusene.

Exceptionel stor interesse

Prisen for de 21 kvadratmeter er 3.049.000 kroner, men Marc Kvist Christensen er optimistisk omkring salget.

- Det er et forsigtigt marked, vi er i, hvor folk tænker sig godt om, inden de køber noget. Men det er en unik mulighed for at købe et badehus, der stort set aldrig kommer til salg, så vi kan godt mærke, at der har været exceptionel stor interesse og aktivitet den seneste uge, siger ejendomsmægleren.

Nogle af badehusene bliver brugt som showroom for virksomheder, som atelier, Airbnb-udlejning og lignende.