Lokalt

Elnetselskab dropper tarif over julen

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

De stigende priser får nordjysk selskab til give en tidlig julegave til tusinder af nordjyske kunder.

Så skal der streames julekalender!

Den igangværende energikrise har skabt mange problemer for det nordjysk-ejede elselskab Norlys og dets kunder. Noget, som TV2 Nord har beskrevet tidligere.

Men nu bliver der lidt at varme sig på i den kolde tid – for grundet det ekstra økonomiske åg, mange mærker denne vinter, dropper N1, der ejes af Norlys, at opkræve tarif hos 220.000 nordjyder.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

De 220.000 nordjyske husstande og virksomheder i N1’s område skal nemlig ikke betale for at få transporteret deres strøm i julemåneden.

- Vi ved godt, at det ikke i sig selv er nok til at redde julen, men ved helt at fjerne net-tariffen fra elregningen i december har vi gjort, hvad vi kan for at hjælpe kunderne, siger Carsten Bryder, direktør i N1 i en pressemeddelelse.

Han understreger, der er tale om en engangssbesparelse.

For en almindelig husstand med to voksne og to børn giver sløjfningen af tariffen en besparelse på cirka 350 kroner.

- Det er endnu ikke besluttet, om der derudover vil blive givet en yderligere rabat til net-kunderne i 2023. Men vi er meget bevidste om den pressede økonomiske situation, mange oplever i denne tid, siger Jesper Barslund, der er formand for bestyrelsen i N1 og koncerndirektør i Norlys.

Her kan du se, hvilket netselskab, du selv er kunde hos.