Folketingsvalg 2022

Hospital afviste højgravid kvinde med veer – fødte på p-pladsen få timer efter

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Det pressede personale havde ikke mulighed for at tage imod familien, der derfor måtte køre igen.

Presset på personalet ved Regionshospitalet Gødstrup betød, at en kvinde fra Lemvig for nylig måtte føde på parkeringspladsen ved hospitalet, da hun i første omgang blev sendt hjem med veer.

Det fortæller kvindens veninde, Edith Ladegaard, der selv kørte de 70 kilometer fra Lemvig til hospitalet nær Herning.

- Jeg ankom lidt senere og fik at vide, at vi var nødt til at køre hjem, da der kunne gå mange timer inden fødslen kunne gå i gang, erindrer pensionisten Edith Ladegaard.

Manden og kvinden forsøgte med Ediths hjælp at overtale personalet til at finde en seng til kvinden, men det var ikke en mulighed, forsikrede det travle – men søde – personale, forklarer Edith Ladegaard.

Derfor kørte parret sammen med Edith Ladegaard til Lemvig, hvor de kun nåede at være to timer inden turen igen måtte gå til Gødstrup på grund af den forestående fødsel.

- Vi nåede at holde foran sygehuset, og så kunne jeg godt se, at det virkelig var opover, siger Edith Ladegaard, hvis bil måtte agere fødselstue foran hovedindgangen ved hospitalet.

Lemvigboen understreger, at patientstøtterne på hospitalet – som beskrevet af Herning Folkeblad – var yderst hurtige til at hjælpe, da hun løb ind på hospitalet for at få hjælp.

- Men det er ikke en særlig rar oplevelse at sidde i en bil og føde sit barn, siger hun.

Hospital har fået millioner i tilskud

I dag ærgrer Edith Ladegaad sig over, at det milliondyre hospital ikke har mulighed for at tage hånd om kvinder med veer ved at tilbyde en seng.

- Afvisningen var ubehagelig, men man behøver ikke et fint sted, forklarer hun.

Edith Ladegaard er langt fra den eneste, der oplever, at personalet på det nye regionshospital er presset.

- Jeg oplevede et stresset og kaotisk personale med en meget stor grad af usikkerhed. Jeg ved, at personalet gjorde deres yderste. Det er ingen kritik af dem. De er bare for få, siger Jan Juul Fischer fra Tarm.

Han har tidligere fortalt om sine oplevelser med hospitalet, da hans kæreste var indlagt i en måned med tyktarmsbetændelse.

- Hospitalerne bliver nødt til – inden for deres budgetter – at løse de udfordringer, de har. Men situationen i Gødstrup er helt særlig, fordi de også er flyttet ind i et nyt hospital og har særligt store udfordringer med rekruttering og fastholdelse i den her periode, lød det i den forbindelse fra regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau (S).

28. november besluttede et flertal af regionsrådet i Region Midtjylland at støtte regionshospitalet med et engangstilskud på 25 millioner kroner til det nyåbnede hospital.

Jan Juul Fischer håber dog, at de landsdækkende politikere også har øje for et presset sundhedsvæsen.

- Vores sundhedssystem halter. Jeg håber, at vi får en sundhedsminister, der tager hånd om sagen, konstaterer han.