Slagter sælger hestekød som varmt brød – kommer med garanti til bekymrede kunder

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

En slagter i Hedensted har taget en chance. Ved siden af den hakkede oksefars tilbyder han hakket hestekød – til den halve pris.

Slagter Dennis Ladegård fra Hornsyld sælger meget forskelligt kød.

Men på det seneste har han solgt kød fra et dyr, der i mange år ikke har været at finde i almindelig handel. Nemlig hesten.

- Vi har taget en chance og genindført hestekød, fortæller Dennis Ladegård.

Sælger mere

Og det har givet pote. Slagteren fortæller at han har solgt dobbelt så meget hestekød, som han plejer at sælge oksekød.

- Hvis nogen kommer ned og skal have et halvt kilo hakket oksekød og kan se, at hestekød er billigere, så tager de det, fortæller han.

I skrivende stund kan slagteren tilbyde hestekød til halv pris af oksekød.

- Hvis man sidder derhjemme med fire børn og en mand, der spiser godt, så er der meget at spare på et kilo kød. Og i en kødsovs eller lasagne kan man ikke smage forskel, fortæller Hornsyld-slagteren.

En særlig kundegaranti

Hestekød var tidligere en måde at spare penge på, men de seneste mange år er det røget af menuen hos de fleste. Formentlig fordi flere har fået hest, går til ridning eller på anden måde har fået et nært forhold til hesten.

Derfor stiller slagteren fra Hornsyld en kundegaranti.

- Det skal ikke være sådan, at lille Trine har fået slagtet sin hest, fordi den har brækket et ben eller noget, siger han.

Derfor køber han ikke hestekød i en stor radius omkring butikken, så kunderne ikke risikerer at møde deres elskede ridedyr som fars.