Wolt handler i strid med loven, mener branchedirektør

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Mandag mødtes Wolt og de utilfredse restauratører til et krisemøde, hvor man hübede at kunne opnü en fÌlles forstüelse og fÌlles fremtid.

Wolt tager sü høje procenter fra restauranterne, at 30 restauranter i Aalborg lige nu boycutter madudbringningstjenesten.

Og lige som man troede, at konflikten ikke kunne blive vÌrre, bringer direktør for brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC) nye indsigter til sagen. Han mener nemlig, at Wolt handler i strid med loven.

- Hos Danske Restauranter og Cafeer synes vi, at man skal give den fysiske handel og onlinehandlen bedre konkurrencevilkår, og her er Wolts forretningsbetingelser – hvor man pålægger restauratøren, at det skal være den samme pris i forrentning som online – i strid med konkurrencelovens regler, siger Torben Rosenstock, direktør for brancheorganisationen, Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC).

- Derfor har vi indbragt en klage til konkurrencemyndighederne, som, vi hĂĽber, vil kigge pĂĽ den regel specifikt.

Südan lød det fra Torben Rosenstock, der er direktør for brancheorganisationen, Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC), mandag eftermiddag efter at have overvÌret krisemødet mellem de stridende parter. Han er ikke i tvivl om, hvorfor de ikke kan nü til enighed.

- Det er meget tydeligt, at det er svÌrt at fü enderne til at mødes. Interesserne peger i meget forskellige retninger, siger han.

- Vi har 150 valgmuligheder

Som svar pĂĽ anklagen svarer Daniel Johansen, der er ansvarlig for Wolts partnerskaber, sĂĽledes:

- Jeg hilser det velkomment, at vi bliver kigget i sømmene, om vi gør alt pü rette vis. Vi har selvfølgelig til hensigt at agere inden for den danske lovgivning.

Han var mandag mødt op for at prÌsentere Wolts løsningsforslag. Han kom med to, men ingen af dem blev det.

- Jeg er Ìrgerlig over, hvis restauranterne ikke synes, at forslagene er tilstrÌkkelige til at gøre en forskel for dem, siger han og fortsÌtter:

- Vi tror pü, at det er løsninger, der kan vÌre med til at øge deres indtjening nu her, som kan vÌre med til at betale de dyre energiregninger, men ogsü pü mellem og lang sigt.

Efter at have mødt de frustrerede restauratører personligt er Daniel Johansen da heller ikke i tvivl om, hvad uenighederne kan koste Wolt, men trøster sig med tanke pü udbringningstjenestens størrelse.

- Hvis restauranterne ikke fortsĂŚtter pĂĽ Wolt, sĂĽ ĂŚrgrer det mig, men det er vigtigt for mig at understrege, at vi har 150 forskellige valgmuligheder for forbrugere lokalt her i Aalborg.

Daniel Johansen, ansvarlig for Wolts partnerskaber. Video: TV 2 Nord

Konkurrent til Wolt

Ann-Britt Pedersen, som er indehaver af Casa Pazza og talsperson for restauranterne, lÌgger ikke fingrene imellem, da hun fortÌller om sin oplevelse af det netop afsluttede krisemøde.

- Det er güet som forventet. Wolt vÌlger ikke at støtte os og viser ikke samfundssind. De vil ikke gü ned i procentsats.

Ikke desto mindre bliver Wolt nu en lang rÌkke restauranter fattigere i Aalborg. Restauratørerne har truffet en beslutning. Wolt er ikke lÌngere en mulighed.

- Det er Ìrgerligt. Vi havde forventet det, men vi havde haft et lille hüb om, at de ville rokke sig. Mange af os har blødt i weekenden, men vi har ogsü füet en stor opbakning fra vores kunder.

Derfor har restauranterne allerede lagt en plan for deres videre gøren. For de skal fortsat kunne bringe mad ud til kunderne. Det bliver dog pü en ny platform.

- Vi har fĂĽet en anden partner indover. Vi arbejder pĂĽ at fĂĽ en fĂŚlles platform, som bliver en app eller hjemmeside. Det er det samme som Wolt, siger Ann-Britt Pedersen pĂĽ vegne af de mange utilfredse restauranter i byen.

FĂŚlles fremtid var en mulighed

Selvom det kan have set südan ud, var restauranterne i Aalborg ikke pü en umulig mission i forsøg pü at samarbejde med Wolt, mener direktør Torben Rosenstock.

- Jeg tror faktisk, at hvis man løsner grebet pü restauratørerne og giver dem mulighed for at prissÌtte deres produkter i forhold til de omkostninger, som de har, sü tror jeg, at det er en af nøglerne til at fü løst konflikten, siger han og uddyber:

- Hvis man giver frihed til, at man selv mü prissÌtte sine produkter, sü restauratørerne ved, hvad de kan tjene pü deres ting, sü kan jeg ikke se, hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre at arbejde sammen.

Südan endte det dog ikke til mandagens krisemøde, som derimod blev slutningen pü samarbejdet mellem de stridende parter.