Folk stod i timelange køer for vacciner

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Det er blevet muligt for personer over 50 år at få deres fjerde vaccinestik mod corona. Men vaccinationerne er ikke forløbet problemfrit.

Hvis man er blandt de personer, som de seneste dage har været ude og blive vaccineret, så er der en vis chance for, at man har stået i en lang kø.

Fra weekenden af blev det muligt for personer over 50 år at få sit fjerde vaccinationsstik, men hos nogle af vaccinationsstederne har de ikke kunne følge med tempoet.

- Der har været nogle forskellige udfordringer med afviklingen på et par af vaccinationscentrene i weekenden, hvilket beklageligvis har resulteret i ekstra ventetid, siger Anders Cinicola, chefkonsulent ved Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.

Det er blandt andet i Frederikshavn, at der har været timelange ventekøer, men der bliver arbejdet på, at der i de kommende dage ikke opstår ventetid.

- Vi følger op på, hvad der præcist er gået galt og vil bestræbe os på, at de fremtidige vaccinationsdage forløber bedre. Vi har naturligvis en ambition om, at borgerne skal opleve et effektivt vaccinationstilbud og kortest mulig ventetid, siger Anders Cinicola.

Regionen har sendt vaccineinvitationer gennem digital post til omkring 250.000 nordjyder.