Priserne stiger

Kvinde livsfarligt forbrændt, da hun ville tænde op i ny biopejs

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

En 33-årig kvinde fra Skals blev torsdag eftermiddag fløjet til Rigshospitalet med livsfarlige forbrændinger.

En 33-årig kvinde fra Skals er i livsfare efter en eksplosionsbrand.

Ifølge politiet var kvinden i færd med at tænde op i en biopejs, da ulykken skete.

- Der sker en eksplosion, og hun får forbrændt store dele af kroppen. Der er et femårigt barn også, som bliver lettere forbrændt, fortæller Ralf Høgedal, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Viborg.

En biopejs brænder på brandbare dampe fra flydende bioethanol. Politiet ved endnu ikke præcis, hvordan eksplosionen kunne ske, men opfordrer generelt alle til at tænke sig godt om, hvis de tager nye energikilder i brug.

- I en tid med energikrise, er det vigtigt at understrege, at hvis man er i gang med at bruge alternative varmekilder, skal man følge anvisningerne og tænke sig godt om. I de tilfælde, hvor man har med ild at gøre, kan det altid være livsfarligt, siger Ralf Høgedal og understreger samtidigt at et hændelsesforløb endnu mangler at blive fastlagt.

Når kvinden blev fløjet hele vejen til Rigshospitalet, skyldes det, at det er her, de førende eksperter i brandsårsbehandling befinder sig.

Politiet har fredag eftermiddag ikke yderligere oplysninger om den 33-årige kvindes tilstand.