Kiosk lukker efter elregning på 50.000 kroner

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Snart skal kunder i X-Kiosken i Aars finde et andet sted at handle cigaretter, grillmad og sodavand, da kiosken lukker inden for få dage.

Fra 15.000 til 50.000 kroner.

Så meget er elregningen hos X-Kiosken i Aars steget den seneste tid - og det har nu fået forpagteren gennem syv år, Rikke Fruergaard Nielsen, til at tage en stor beslutning.

Hun lukker og slukker.

- Jeg har det rigtig træls. Det er hårdt og en træls situation, vi står i alle sammen, siger hun og fortæller, at hun ikke kan få det til at hænge sammen mere.

- Det er elregningen, der æder mig, siger hun.

Gratis is til lokale børn

Rikke Fruergaard Nielsen har allerede slukket for alle køleskabe og frysere - og fryserens indhold gav hun til den lokale skole.

- Det blev de glade for, selvom det selvfølgelig er en sørgelig situation, siger hun.

Jeg skal ud og prøve noget nyt

Rikke Fruergaard Nielsen, forpagter, X-Kiosken

Tilbage er kun lunkne drikkevarer, lidt slik på hylderne - og den sidste grillmad.

- Vi har hele tiden været optimistiske og troet på, at vi kunne komme videre efter coronapandemien, men det er ikke nemt, når det hele æder sig selv, siger Rikke Fruergaard Nielsen.

Kunderne er ærgerlige

Selvom coronapandemien også har haft en negativ betydning for kioskens økonomi, så er det de stigende elpriser, der har fået Rikke Fruergaard Nielsen til at sige stop.

For kunderne mangler ikke.

- Det er rigtig ærgerligt, men jeg tror desværre ikke, det er den sidste butik, der må lukke, siger Torben Dahl, der er taxachauffør og kunde i kiosken.

Rikke Fruergaard Nielsen har da også prøvet at sælge butikken videre og dermed sikre medarbejderne. Men de interesserede er sprunget fra - netop på grund af energipriserne for tiden.

- Det kan jeg ikke bebrejde dem, siger Rikke Fruergaard Nielsen og pointerer, at en redning ikke er at sætte priserne højere op, end hun allerede har gjort.

- Jeg kan da godt sætte en fransk hotdog op til 70 kroner, men så kommer der ingen kunder, så det kan jeg ikke, siger hun.

Lukker måske allerede fredag

Selvom beslutningen har været hård for Rikke Fruergaard Nielsen, så kan det måske allerede være fra fredag, hun drejer nøglen om for sidste gang.

For når grillmaden er udsolgt, er det slut med X-Kiosken - i hvert fald med Rikke Fruergaard Nielsen som forpagter.

- Jeg skal ud og prøve noget nyt. Jeg har været rigtig glad for det her, men nu skal jeg finde mig et arbejde, så jeg kan betale mine regninger, siger hun.