Priserne stiger

Her får kunderne ingen varmeregning før næste år

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Et stort overskud hos Assens Fjernvarme kommer nu kunderne til gode.

Der er god grund til at være misundelig på fjernvarmekunderne i Assens.

For mens varmeregningerne mange steder i landet bare vokser og vokser, slipper fjernvarmekunderne i Assens helt for at blive opkrævet årets sidste varmeregning, som ellers skulle have været betalt 1. oktober.

Det fremgår af Assens Fjernvarmes hjemmeside.

Årsagen er, at Assens Fjernvarme, der leverer varme til knap 3500 husstande, igennem mange år har investeret i grønne løsninger som for eksempel solceller, vindmøller og et biomassefyret kraftvarmeværk.

Derudover producerer fjernvarmeselskabet en del grøn strøm, som de kan sælge til elnettet, når priserne er høje. På grund af de høje elpriser betyder det, at Assens Fjernvarme har tjent gode penge på salget af overskudsstrøm.

- Det betyder, at vi allerede nu har fået dækket vores omkostninger for i år, siger formanden for Assens Fjernvarme, Søren Edlefsen.

Først regning igen i 2023

Overskuddet har fået fjernvarmeselskabet til at droppe årets sidste regning til kunderne. Som kunde skal man dermed først betale igen 1. februar 2023. Og hos fjernvarmeselskabet håber man, at det vil blive vel modtaget.

- Vi ved, at mange har brug for ekstra penge lige nu, hvor mange varer er dyrere end normalt. I en tid, hvor vi alle er meget opmærksomme på vores privatøkonomi, mener vi, at det er vores pligt at være forudseende og melde ud i god tid, når vi allerede nu kan se, at prisen for 2022 kan sættes ned, siger Søren Edlefsen.

Det er ikke første gang i år, at Assens Fjernvarme kommer med gode nyheder til kunderne. Tilbage i januar kunne selskabet sænke priserne med 12 procent efter et rekordoverskud på ti millioner i 2021.

- Det er svært at bevare pessimismen som fjernvarmemand i Assens i øjeblikket, lød det dengang fra Søren Edlefsen.

Unik situation

Ifølge Dansk Fjernvarme, der er brancheorganisation for de knap 400 fjernvarmeselskaber i Danmark, har kunderne i Assens grund til glæde. Ifølge organisationen er det kun fjernvarmeselskabet i Assens og så Hvide Sande Fjernvarme, hvor årets to sidste opkrævninger er sløjfet, der på den måde ligefrem kan sende penge tilbage til kunderne.

- Eksempler som Assens og Hvide Sande er unikke i den situation, Danmark står i lige nu, fordi de også kan producere el til eget forbrug, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme, til TV 2.

Ifølge Kim Mortensen vil de fleste fjernvarmekunder opleve prisstigninger den kommende tid.

- For langt de fleste vil det dreje sig om en mindre prisstigning, men for nogle få vil prisudviklingen kunne mærkes markant, siger Kim Mortensen.

_