Priserne stiger

Bagermester i tårer efter håndsrækning fra kunder

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

I Halvrimmen Bageri har man været nødt til at opkræve et energitillæg for at kunne betale sine regninger.

To kroner per kunde.

Det er de ekstra penge, alle handlende kunder i Halvrimmen Bageri nu skal punge op med, når de henter bagværk. Det lyder måske ikke af meget, men det giver alligevel det mere i kassen, der er brug for.

- I hverdagene har vi cirka 200 ekspeditioner, så det er 400 kroner, vi får ekstra ind, og så lidt mere i weekenden, siger Ole Mikkelsen, der er bagermester i Halvrimmen Bageri og tilføjer:

- Strømmen er blevet cirka 500 kroner dyrere om dagen, så det er lige ved, at energitillægget kan dække det. I stedet for at sætte priserne yderligere op har vi valgt at gøre det sådan.

Selvom bageriet nu får flere penge i kassen per kunde, er det ikke med deres gode vilje at opkræve et energitillæg.

- Det er ikke særlig sjovt. I går var der nogle, som troede, at vi var ved at lukke, og det er vi bestemt ikke. Ikke, hvad jeg ved af, siger Ole Mikkelsen.

90 kroner i drikkepenge

På grund af bageriets ukendte skæbne har kunderne også taget godt imod det nye tiltag.

- Her til morgen var der en, som smed 90 kroner i drikkepenge. Det var jo ikke planen, siger en tydeligt berørt Ole Mikkelsen.

Han er ikke tvivl om, hvor stor en betydning det har for butikken og ham selv i en svær tid som denne, hvor han ikke ved, hvor langt pengene vil række, før han tjekker kassen sidst på dagen. Alligevel er han skeptisk over for energitillægget.

- Det betyder alt. Der er faktisk flere, der spørger, hvorfor vi ikke opkræver en femmer, men det er også ens egen sag. Der er nogle, som kommer hver dag, og nogle kommer én gang om ugen. Der er det nok ikke det, der jager dem væk, siger han og fortsætter:

- Men for dem, der kommer hver dag, bliver det alligevel 12 kroner om ugen, siger Ole Mikkelsen, der frygter, at bageriet ikke længere vil have de samme stamkunder eller kunne tiltrække nye.

Han finder derfor løsningen midlertidig og uholdbar, men ikke desto mindre nødvendig, sådan som energipriserne arter sig i øjeblikket.

- Vi ser, om vi ikke kommer igennem det. Når vi kommer til aftenen, ser det alligevel ikke helt skidt ud.

_