Lokalt

Bageri i knæ – tager drastisk beslutning for at overleve

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Bageri pålægger deres kunder et såkaldt energigebyr.

- Kære kunder. Da vores energipriser er vokset sig meget større end budgetteret, bliver vi nødt til at gøre noget her og nu!

Sådan indleder Lisbeth og Ole Mikkelsen, der ejer Halvrimmen Bageri, deres opslag på Facebook.

Parret oplever ligesom mange andre bagerier, at elregningen er løbet løbsk. Senest har TV2 Nord skrevet om Mejdahls Bageri, som måtte dreje nøglen efter ti år på grund af de skyhøje elpriser. Hos Hjallerup Bageri former de fortsat boller hver dag, men her har de måttet bede kunderne om hjælp.

Det samme er de nødt til at gøre i Halvrimmen Bageri. Dog på en anderledes måde. For her skal kunderne fremover til lommerne og dække noget af bageriets tab på el.

Halvrimmen Bageri pålægger nemlig fremover deres kunder et energigebyr på to kroner per ekspedition i forsøget på at holde sig oven vande.

Møder stor opbakning

På Facebook strømmer det ind med sympatierklæringer til bageriet.

- Vil man have et godt bageri, betaler man gladeligt det lille beløb, men er det nok for at holde jer kørende? Håber det virkelig, lyder det fra en kunde i kommentarsporet.

En anden skriver:

- Vi er solidariske. Ønsker ikke flere bagere må lukke, slet ikke jer.

Lisbeth og Ole Mikkelsen skriver til sidst i opslaget, at gebyret bortfalder, når energipriserne igen når ned på et normalt niveau.