Lokalt

Russer kæmpede sig i land i Danmark efter forlis

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Et sejlskib stødte sent tirsdag aften på grund på stranden ved Lyngvig Fyr. Ejeren er her dagen derpå fortsat til observation.

Det kunne have gået helt galt, da en mandlig russisk statsborger sent i går aftes befandt sig i et sejlskib på havet ud for Lyngvig Fyr ved Hvide Sande på Vestkysten. Her endte hans sejltur nemlig brat, da han sammen med sit 28 fods skib stødte på grund.

Manden lykkedes efterfølgende med at kæmpe sig ud af skibet og ind på land, og her fik han søgt hjælp hos nogle tyske sommerhusturister.

- På det tidspunkt var han både nedkølet, omtumlet og med skrammer i ansigtet, så derfor blev der hurtigt tilkaldt en ambulance, fortæller Simon Skelkjær, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Anmeldelsen løb ind hos alarmcentralen omkring klokken 23.30, og udover en ambulance blev også politiet og redningstjenesten i Hvide Sande tilkaldt. Det skete for at sikre, at der ikke var andre ombord på skibet.

Her dagen derpå er manden uden for livsfare.

- Han er lige nu indlagt til observation, og så skal vi selvfølgelig have talt ordentligt med ham. Han er heldig, at det ikke skete længere ude i dårligt vejr, fordi så kunne det være gået grueligt galt, fortæller vagtchefen.

Kraftig opfordring om at holde sig væk

Det er fortsat uklart for politiet, hvad den russiske statsborgers ærinde var langs den danske kyst. Han har dog oplyst til politiet, at han på trods af sit statsborgerskab har opholdt sig i Ukraine den seneste tid.

- Vi skal selvfølgelig have fundet ud af, hvad der skal ske med manden, for han har jo formentlig ikke noget lovligt grundlag for at opholde sig i landet. Det er en sag, som nu ligger ved lokalpolitiet i Ringkøbing, oplyser Simon Skelkjær.

Vagtchefen oplyser desuden, at skibet stadig befinder sig på stranden, da det er mandens eget ansvar at få fjernet det. Derfor er det formentlig muligt for forbipasserende at stige ombord i det kæntrede skib, men det fraråder vagtchefen.

- Det er både og ulovligt og farligt, og derfor vil vi kraftigt opfordre folk til at holde sig væk, selvom det måske kan være fristende, fortæller Simon Skelkjær.