Energikrise

Husejer dropper husets køkken til fordel for campingvognens

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

De stigende elpriser er en udfordring for Vera Thostrup, der bor på Rømø. Derfor har hun lagt sin livsstil lidt om for at spare.

Energikrisen har sendt elpriserne på himmelflugt, og det kan også mærkes hjemme hos Vera Thostrup.

Hun bor i et 60 kvadratmeter stort rækkehus på Rømø, og i løbet af de sidste måneder er hendes elregninger fordoblet. Derfor har hun allerede nu taget sine forholdsregler, så hun kan komme igennem vinteren uden en alt for stor ekstraregning.

Man kan jo nøjes med at gå i bad en gang om ugen, og så stå ved håndvasken til daglig

Vera Thostrup, førtidspensionist

- Man kan jo nøjes med at gå i bad en gang om ugen, og så stå ved håndvasken til daglig og vaske sig lidt under armene og i skridtet. Det er jeg vokset op med, så det kan jeg vel også gøre på mine gamle dage, siger Vera Thostrup.

Ekstra tøj

Selvom hun tydeligt kan mærke, at efteråret banker på, har hun endnu ikke tændt for hverken elradiatorer eller varmepumpe.

- Alt er slukket, og det bliver det ved med at være lidt endnu. Så må jeg tage noget ekstra tøj på, lyder det fra førtidspensionisten, som normalt har 23 grader i sit hjem.

Men hun har altså ikke har tænkt sig at tænde for varmeapparaterne foreløbig. Hun er nemlig bekymret.

- Om to år skal jeg på folkepension, og så mister jeg en masse penge. Så hvis det fortsætter den her vej, ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre. Måske bo i min campingvogn på en campingplads, lyder det.

Mad i campingvognen

Og campingvognen i Vera Thostrup have er faktisk allerede taget i brug på en lidt alternativ måde. For at spare el har hun nemlig droppet at lave mad på komfuret i sit køkken. I stedet laver hun varm mad på sit gaskomfur i campingvognen.

- Sådan en gasflaske holder i hvert fald hele vinteren, og jeg giver 130 kroner på tilbud for sådan en nede i Tyskland, siger Vera Thostrup.