Energikrise

Købmand spærrede øjnene op, da regningen tikkede ind

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Flere købmænd oplever, at elregningen er mere end tredoblet.

De høje elpriser presser en lang række købmænd. Tidligere på måneden valgte flere derfor at slukke for strømmen i deres butik for at sætte fokus på problemet.

Siden da er panderynkerne dog ikke blevet mindre hos Lasse Dalsgaard Nielsen, som ejer en Spar-butik i Hune i det vestlige Vendsyssel.

For da den seneste elregning tikkede ind, fik han sig mildest talt et chok.

- Regningen for august lød på 248.000 kroner inklusiv moms og afgifter, og sidste år lå den på samme tidspunkt på omkring 85.000 kroner. Så det er hård kost, siger han.

Frygter dobbelteffekt

De tårnhøje elpriser betyder, at Lasse Dalsgaard Nielsen endnu engang har forsøgt at skære ned på sit strømforbrug.

Desuden har han fået solceller på taget. Trods det er regningen bare steget og steget.

- Det er vanvittigt, og det giver da en del bekymringer. Jeg frygter, at vi bliver ramt af en dobbelteffekt, fordi den almindelige dansker også mindsker sit forbrug, men vi går ikke i panik, siger Lasse Dalsgaard Nielsen.

Spår dyster fremtid

I Spar-butikken i Blokhus mærker de i høj grad også prisstigningerne.

Her er impulskølerne væk, og der er skruet ned for belysningen. Strømregningen for august lyder på 220.000 kroner i den 750 kvadratmeter store butik.

- Det er uoverskueligt, og vi skal pludselig betale mere end det tredobbelte af, hvad vi plejer. Overskuddet er væk, og det er mere eller mindre umuligt at drive en ordentlig forretning, siger købmand Martin Hjelm Pedersen.

Købmanden håber, at elafgiften snart bliver sænket, for ellers ser fremtiden dyster ud.

- Hvis der ikke sker noget, så er der slet ikke nogen fremtid for vores butik. Det er ligemeget, hvor mange penge man har i ryggen, siger han.