Lokalt

Dyreværnet efterlyser nu ejer til berygtet gris

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Det er endnu ikke lykkedes at finde ejermanden til den berygtede gris fra Glostrup. Derfor efterlyser Dyreværnet nu grisens ejermand.

Yvonne Kubel endte med at få et godt forhold til grisen. Video: Jeppe Tholstrup Bach

Vi kender den efterhånden alle sammen. Historien om Yvonne Kubel og grisen.

Den gris, der de sidste to uger har pløjet Yvonne Kubels have op.

I lørdags lykkedes det imidlertid at indfange den ubudne gæst.

Den småirriterende, men også ret så nuttede, gris var dog ikke chippet, og Dyreværnet ved endnu ikke, hvor den stammer fra.

Værnet oplyser derfor til TV 2 Lorry, at de nu vil efterlyse ejeren.

- Vi sender faktisk et nyhedsbrev ud i dag (tirsdag, red.), hvor vi efterlyser ejeren. For det er jo mærkeligt, at der går en gris rundt i et kolonihaveområde i Glostrup, som ingen ved hvor kommer fra, siger Rikke Christensen-Lee, som er chefdyrlæge hos Dyreværnet.

Minigrisen Axl

Den oprindelige ejermand har forhåbentligt ikke undværet sin gris så længe, at han ikke længere kan kende den på øjemål.

Det er ikke sikkert, at den stadig responderer på sit dåbsnavn. Den er nemlig blevet navngivet på ny. Nu hedder grisen, som er af racen minigris, Axl.

Men det er faktisk ikke sikkert, at der kommer nogen og henter Axl. For måske stammer Axl slet ikke fra Danmark.

Derfor er grisen blevet sat i isolation, mens dens helbred og afstamning undersøges.

- Det er jo ikke til at vide, om den er kommet ind over landets grænser. Fødevarestyrelsen er selvfølgelig inde over, da der jo er en risiko for svinepest. Vi vil gerne vide, hvor den kommer fra, så vi kan passe på af hensyn til de danske landbrugsgrise, fortæller Rikke Christensen-Lee.

Først ville hun slå den ihjel – nu vil hun besøge den

Meget har ændret sig, siden Yvonne Kubel første gang fik besøg af den lille, lyserøde ballademager.

Som TV 2 Lorry tidligere i august kunne fortælle, var Yvonne Kubel godt og grundigt træt af, at den firbenede spilopmager udviste alt andet end respekt for hendes fine have.

Men på trods af grisens glæde ved at lave græs til jord endte Yvonne Kubel faktisk med at blive helt glad for den tykke tryne, den krøllede hale og alt det derimellem.

- Jeg fik jo så godt et forhold til den til sidst. Jeg har faktisk lige spurgt, om jeg må komme over på internatet og se til den, siger Yvonne Kubel til TV 2 Lorry.

Yvonne Kubel endte med at få et godt forhold til grisen. Video: Jeppe Tholstrup Bach

Den lille gris fandt med tiden ud af, at der var bedre måder at charmere Yvonne Kubel på end at endevende hele hendes have.

- Den var jo blevet meget kælen, og hele fredag rendte den rundt efter mig. Men jeg kan jo ikke have den herude, siger Yvonne Kubel.

Men selvom Yvonne Kubel ikke har plads i haven til en vild og legesyg gris, er det ikke nødvendigvis enden på venskabet.

- De har sagt, at de gerne vil give grisens nye ejer besked om, at jeg gerne vil besøge den, siger Yvonne Kubel.

Se Yvonne Kubels video af grisen, da den gravede lystigt i hendes have:

Yvonne Kubel endte med at få et godt forhold til grisen. Video: Jeppe Tholstrup Bach