Lokalt

Træ væltede ned over 24-årig kvindes bil

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Glasskår fløj til alle sider, da et træ væltede ned over den bil, som 24-årige Annsofhia Hammer kørte i med sin mor.

- Kør, kør, kør. Træet, det vælter, råbte min mor med en anspændt og bange stemme. Og så accelererede jeg, men jeg kunne kun undvige lidt til venstre. Træet væltede lige ned over os, fortæller Annsofhia Hammer til TV 2 Lorry.

Blot minutter før havde hun badet med sin 17 uger gamle labradorhvalp og mor på stranden i Hundested, men så kunne de ane mørke skyer, lyn og torden i horisonten og valgte derfor at pakke sammen fra en hyggelig strandtur for at køre mod moderens hjem i Frederiksværk.

- Nu skal vi altså bare pakke sammen, sagde jeg til min mor.

- Idet vi kører, skifter vejret fra det ene øjeblik til det andet. Det regner så meget, at vi ikke kan se meget, og der flyver grene rundt i luften, siger Annsofhia Hammer til TV 2 Lorry.

Glasskår over det hele

Og så er det pludseligt, at træet vælter ned over bilen tæt på moderens hjem på Hundestedvej ved Ellevej i Frederiksværk.

- Det var meget voldsomt og uventet. Der var glasskår over det hele.

Annsofhia Hammer nåede at navigere bilen en smule mod venstre, og det, tror hun, har været med til at redde moderens liv.

- Var jeg ikke trukket lidt ud til siden, havde træet ramt min mor, og så tror jeg ikke, hun havde været i live nu, fortæller hun.

- Jeg har aldrig oplevet så voldsomt vejr før. Det var på fem minutter, det hele skete.

Og det var vitterligt på fem minutter, det hele skete. Det kunne DMI torsdag fortælle til TV 2 Lorry.

Særligt vejrfænomen skyld i det væltede træ

- Der har været nogle kraftige byger med vindstød i området. Mange byger på stribe skaber det, der hedder CB, som vi på dansk kalder bygeskyer. De kan give kraft til hinanden og skabe voldsomt vejr. Der har været nogle store bygeskyer, der har gjort det her. Og de har haft godt med fart på. De er små og hurtige, siger Mette Wagner, der er vagthavende meteorolog ved DMI til TV 2 Lorry.

CB står for Cumulonimbussky, og de kan eksempelvis medføre kraftige vindstød og skybrud, som det var tilfældet i Frederiksværk torsdag aften.

Her endte flere træer med at vælte i hele området som følge af bygeskyerne. Et af dem altså over Annasofhia Hammers bil på Hundestedvej.

TV 2 Lorry har talt med Halsnæs Kommune, der bekræfter, at der flere steder i kommunen er væltede træer som følge af det voldsomme uvejr.

Derfor har Natur og Vej-afdelingen i Halsnæs Kommune hele fredagen haft travlt med at rydde op efter uvejret.

Var jeg ikke trukket lidt ud til siden, havde træet ramt min mor, og så tror jeg ikke, hun havde været i live nu

Annsofhia Hammer

Ved godt mod trods voldsom oplevelse

Dagen derpå er Annsofhia Hammer og hendes mor ved godt mod trods den chokerende oplevelse.

- Vi er chokerede, men vi har det godt. Vi trak en del glasskår ud af hunden, og vi fik nogle rifter, men det er heldigvis også det. Det kunne jo være gået langt værre, siger hun til TV 2 Lorry.