Smukfest har fået spritny hovedscene

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Onsdag begynder festlighederne i bøgeskoven for alvor, når Smukfest 2022 officielt bliver skudt i gang.

Nu er ventetiden forbi for de 60.000 deltagere på festivalen Smukfest, der hver dag resten af ugen forventes at lægge vejen forbi Bøgeskoven.

Onsdag er der nemlig stor åbningsdag for festivalens hovedprogram, hvor den ombyggede hovedscene, Bøgescenen, skal have sin Smukfest-debut.

Den er tidligere i år blevet bygget om, så den kan håndtere langt mere vægt end den forrige, og samtidig er der gjort plads til flere publikummer foran scenen.

Verdensstjener på scenen

Første mand på Bøgescenen bliver danske Lukas Graham, og som dagens afslutning går den canadiske verdensstjerne Justin Bieber kort før midnat op foran de mange tusinde publikummer, der forventes til hovednavnets koncert.

I år kan festivalgængerne også glæde sig til navne som Gnags, The Minds of 99, Gorillaz og de østjyske hjemmebanehelte TV-2.

Midttrafik har indsat flere ekstraruter i forbindelse med festivalen, så der er direkte forbindelser mellem pladsen og Aarhus, Skanderborg, Horsens, Galten, Silkeborg og Odder.

Når festivalgængerne er kommet frem, vil de hurtigt blive mødt af, at alle butikker og stande i år er kontantfri. Man kan stadig bruge betalingskort, og så tilbyder festivalen også, at man kan betale med sit armbånd.

Håbet er, at det kan minimere køerne og ventetiden.

Hvor mange, der vil indfinde sig på festivalpladsen, er endnu ukendt, men TV2 ØSTJYLLAND kunne mandag konstatere, at mange forsøgte at komme af med deres billetter i 11. time. Det bekymrer dog ikke festivalen, meddelte talsmand Søren Eskildsen, der mandag fortalte, at det ikke er usædvanligt.