Lokalt

Poul Krebs har spillet sin sidste sang på Smukfest

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Siden 90'erne har Aarhus-sangeren Poul Krebs nærmest været en fast bestanddel på Smukfest. Nu har han sunget sin sidste sang under bøgetræerne.

- Han er en mand, der simpelthen er definitionen på Smukfest.

Ordene kommer fra tv- og radiovært Thomas Skov, inden de overdøves af klapsalver fra de fremmødte foran scenen The Hood.

Nu giver jeg stafetten videre

Poul Krebs, sanger

Med sin guitar i hånden indtager den nu 66-årige sanger hjemmevant scenen i Skanderborg. Unge, ældre, kærestepar og gamle venner svajer begejstret til lyden af velkendte sange.

Under hele koncerten nævnes ikke et ord om, at denne onsdag er sidste gang, Poul Krebs skal bruge stemmebåndet på en scene under Smukfest.

En særlig plads

Generelt er Poul Krebs færdig med at synge på festivaler.

- Det er en beslutning, jeg selv skal tage, siger han til TV2 ØSTJYLLAND et par timer efter koncerten.

Med bøgetræerne bag sig og en fadøl i hånden, vejer han sine ord med et eftertænksomt blik.

- Det er ikke en beslutning, som arrangørerne, bookerne eller publikum for den sags skyld skal træffe. Nu giver jeg stafetten videre, og det føles sgu godt, siger han.

Han mener, at han med sit festival-exit, nu slutter på toppen. At både han selv og publikum sang de sidste sange sammen i kor under bøgetræerne så godt, som de kunne gøre det.

Men det at spille på en festival kræver indre vogne læsset med fuldtopladet batteri, siger sangeren.

- At spille på festivaler er en kombination af nogle energier, hvor publikum kommer med en energi, og vi har en energi. Vi skal forsøge at holde de samme levels, så det giver en elektricitet, der gør, at folk husker det.

- På en koncert trækker man kun dem, der på forhånd har valgt, at de gerne vil ind at høre det, ind. Det er en kæmpe forskel, siger han.

"En særlig plads i mit hjerte"

Den østjyske sanger erkender dog, at det er en vemodig afsked med Smukfest-publikummet.

- Smukfest har en særlig plads i mit hjerte, fordi jeg har været her så mange gange. Og flere gange end på nogen som helst anden festival, og jeg har lært folket bag den at kende, og det er jo rørende at opleve den gejst år efter år.

Faktisk er Poul Krebs blevet udnævnt til at være den kunstner, der har spillet på festivalen i Skanderborg flest gange. Knap 25 gange har aarhusianerens fødder betrådt scenegulvene i august måned.

Selvom sange som 'Johnny han var ved at blive sindssyg' og 'Sådan nogle som os' ikke vil strømme gennem mikrofonen og ud i Skanderborgs sensommerluft igen, vil sangeren stadig kunne findes på pladsen.

- Jeg vil gerne være her hvert år, hvis jeg kan. Og jeg vil gerne bare være publikum og mærke viben, siger han og fortsætter afsluttende:

- Jeg ved, at når jeg skal ud at spille koncerter i denne uge rundt omkring, så kommer jeg til at savne det (Smukfest red.) og vil spørge, om vi skal køre derned igen, når vi er færdige.