Lokalt

Tiårig var på stadion med sin far, da tilskuere gik amok: - Mine ben rystede helt vildt

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Andreas Sklander var på Brøndby Stadion torsdag aften med sin tiårige søn, da polske tilskuere pludselig gik amok.

Hvad der skulle have været en hyggelig ”far og søn”-tur til Brøndby Stadion for at heppe på favoritholdet, udviklede sig torsdag langt mere dramatisk for Andreas Sklander og hans tiårige søn William, end de havde forestillet sig.

De sad nemlig på tribunen ved siden af de polske tilskuere, da der opstod uroligheder, og de polske tilskuere pludselig gik amok.

- Jeg har aldrig før været utryg, men det her var meget ubehagelig, forklarer Andreas Sklander til TV 2 Lorry.

Urolighederne begyndte først, da kampen var tæt på at blive fløjtet af – og de var i en sådan grad, at de rystede den mangeårige brøndbyfan.

Andreas Sklander har forklaret, at han aldrig har oplevet så voldsomme uroligheder på hjemmebanen.

- De gik helt amok. Det virkede meget orkestreret, det virkede meget planlagt og som noget, der skulle foregå præcis på det tidspunkt.

- Det er nærmest en hel tribune, der går fuldstændigt bersærk og er ved at flå hegnene ned og kravler over. De smider ting ned over hegnet og går til angreb på politiet. Det var fuldstændigt skruppelløst, fortæller han.

Oplevelsen har også sat sig i Andreas' tiårige søn, William.

- På et tidspunkt brød de næsten gennem muren til banen, og politiet måtte holde dem tilbage med skjold. Mine ben rystede helt vildt, siger William til TV 2 Lorry.

Flere betjente kom til skade

Efter kampen var fløjtet af, fortsatte urolighederne uden for stadion mellem de to fangrupperinger. I den forbindelse blev flere betjente udsat for vold, og to måtte en tur på hospitalet.

Fredag fik en af de polske tilskuere en straksdom på tre måneder for at have sparket en politimand. Det skete, da en 46-årig polsk mand tilstod ved et grundlovsforhør i Retten i Glostrup.

På videoen nedenfor kan du se, hvordan nogle af scenerne udspillede sig foran Brøndby Stadion torsdag aften efter kampen. (Artiklen fortsætter efter videoen.)

Video: presse-fotos.dk Video: Signe Bøtzau Paulsen

Trods de turbulente scener mener Københavns Vestegns Politi ikke, at man kunne have forberedt sig bedre.

- Jeg vil sige, at det var ekstremt aggressivt, det, der kom fra den fangruppering, siger Kim Erik Hansen, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Den planlægning og de efterretninger, vi havde, er det, man kan forvente, vi har. Ud fra det planlægger vi jo den operation og manøvre. Langt hen ad vejen holdt den.

Ikke færdig med at gå til fodboldkamp

Da Andreas Sklander og sønnen efter kampen skulle forlade stadion, mødte de igen urolighederne.

Her fik de uventet hjælp af en kontrollør, der hjalp dem uden om de voldsomme tilskuere og fik dem ud gennem en VIP-lounge.

- Heldigvis var der en sød dame, som fik lukket os ind i den der Laudrup-lounge, og vi fik lov til at gå ud ad en VIP-udgang. Da vi kom ud, holdt der bare politi hele vejen, og man kunne se blinkene over det hele. Jeg var bange, selv da vi kørte væk, siger William.

Andreas Sklander har ingen kritik af sikkerheden og har siden torsdag aften haft stort fokus på at snakke med sønnen om episoden.

Og trods de voldsomme oplevelser er tiårige William slet ikke færdig med at gå til fodboldkampe. Senere i år skal han nemlig overvære en kamp mellem FCK og Brøndby på stadion for første gang.

Brøndby IF: Tilskuere trak kniv

Fredag eftermiddag oplyser Brøndby IF i en pressemeddelelse, at de polske fans maskerede sig, trak knive og forsøgte at vælte hegnet ind til banen under urolighederne på stadion.

TV 2 Lorry ville gerne have spurgt Brøndby IF, hvordan det er muligt at få knive med ind på stadion, og om sikkerheden omkring Brøndby Stadion er i orden, når det kan ske.

Brøndby IF har dog ikke ønsket at stille op til interview.

København Vestegns Politi oplyser fredag eftermiddag til TV 2 Lorry, at man ikke har kendskab til, at der skulle være trukket knive. Politikredsen vil dog undersøge sagen.