Lokalt

20.000 i Glyngøre: Byen er ikke bygget til det

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Indbyggertallet i Glyngøre er lige nu hævet fra 1395 indbyggere til over 20.000.

Normalt er Glyngøre en lille og rolig landsby, hvor der sjældent sker det store palaver.

Men i skrivende stund er byen fyldt med gulklædte mennesker, der jubler, hujer og fejrer, mens vinderen af årets Tour de France, Jonas Vingegaard, bevæger sig rundt i byen.

Den ydmyge jyde er endelig vendt hjem.

Video: TV 2 Nord

En stor opgave

- Vi er i gang med at få sat folk ud, så vi kan hjælpe til med at regulere trafikken inde i byen og få anvist folk nogle parkeringspladser, siger Morten Bujakewitz, som er vicepolitiinspektør for Midt- og Vestjyllands Politi, og i dagens anledning har ekstra travlt.

Det er nemlig en stor opgave at sørge for, at dagens fejring foregår helt problemfrit – måske den største opgaver, man før har skullet løfte i Glyngøre.

- Glyngøre er ikke bygget til, at der kommer så mange mennesker, så vi er lidt udfordret på veje og parkeringspladser, lyder det.

Fra 2000 til 20.000

Politiet oplyser torsdag eftermiddag, at der omkring 20.000 mennesker befinder sig i Glyngøre. Det er 18.000 mere end sidste år, hvor Vingegaard blev nummer to i Tour de France, men ikke overraskende tal, fortæller Morten Bujakewitz.

Derfor er der også planlagt mange forskellige indsatser, for at hjælpe de menneskemængder, der befinder sig i byen. Droner og cyklende betjente er bare nogle dem.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med hjemmeværnet og har nogle lokale motorcykelfolk, som kører rundt i prikkede bjergtrøjer og hjælper folk med at finde et sted at parkere, oplyser politiet.

Politiet anmoder om, at folk i byen benytter sig af fortov og stier, når de går til og fra deres bil og ikke går ude på vejen, så der kan forblive orden i trafikken.

Kan Jonas Vingegaard risikere at sidde fast i trafikken?

- Det kan han, men vi gør, hvad vi kan for at få hjulpet ham igennem.