Lokalt

Serie af påsatte brande i Slagelse skaber utryghed: - Det påvirker én konstant

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Borgere i en boligforening i det nordlige Slagelse frygter for, hvornår næste brand opstår. Natten til lørdag skete det igen.

Siden 5. juli har den nordlige del af Slagelse været ramt af en stribe brande.

I alt 12 gange har brandvæsnet været kaldt ud til brande, hvoraf politiet i mindst otte tilfælde mener, at der er tale om påsatte brande.

Senest fandt yderligere to brande sted natten til lørdag – begge er mistænkt for at være påsat.

Hovedparten af brandene har fundet sted i området omkring Valbyvej, hvor der på et område i en radius på 300 meter har været otte brande siden sidste tirsdag.

Det er da utrygt, at der sker sådan noget så tæt på

Irene Rasmussen, beboerformand, Andelsboligforeningen Valbyhaven

Sidste lørdag var det foreningens redskabsskur, der midt om natten stod i lys lue – og natten til lørdag var det foreningens fælleshus, hvor der var tændt ild med hjælp fra brandbare væsker.

- Vi har et gæsteværelse i vores fælleshus, som vi lejer ud til beboerne, når de har gæster – og det tør vi da ikke sove i lige for tiden, for hvad nu hvis det sker igen, siger Irene Rasmussen.

Tog sagen i egen hånd

Vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sagde lørdag morgen til TV2 ØST, at bygningen ville være brændt ned, hvis ikke flammerne var opdaget i tide.

Jeg kunne lugte røg, fordi vinduet står helt åbent. Jeg tænkte; det der falder jeg ikke i søvn til

Pia Heide Heidebo, Slagelse

Pia Heide Heidebo bor tæt på fælleshuset i Valbyhaven på Holstebrovej, og hun var netop gået i seng, da hun kunne lugte noget gennem vinduet.

- Jeg kunne lugte røg, fordi vinduet står helt åbent. Jeg tænkte; det der falder jeg ikke i søvn til. Det kræver lige, at jeg runderer, som jeg har gjort et par gange i løbet af ugen.

Sådan så det ud, da politi og brandfolk var tilstede i Slagelse natten til lørdag for at slukke brandene. Video: TV Øst

Hun tog en jakke over nattøjet, fortæller hun, og gik ud i sommernatten. Det var her, Pia Heide Heidebo fik øje på flammerne ved fælleshuset.

Hun har en regnvandstønde stående, og for at gøre plads til ekstra vand i tønden havde hun netop taget vand fra i spande, som stod på hendes terrasse.

- Det viste sig at være vældigt givtigt, for en god time senere blev jeg nødt til at tage et par af dem og rende over med, forklarer hun.

Egentlig blev Pia Heide Heidebo frarådet af alarmcentralen at give sig i kast med at slukke branden, fortæller hun. Men hun valgte alligevel med hjælp fra en nabo at tage sagen i egen hånd.

- Så 20 liter vand fik slukket den påsatte brand i vores fælleshus, siger Pia Heide Heidebo.

Efterlyser vidner

Selvom nattens brand hurtigt blev opdaget, er Pia Heide Heidebo bange for, om det vil ske igen.

- Det er utrygt, for man kan ikke slappe af. Det påvirker én konstant, siger hun og tilføjer:

- Jeg gik fuldkommen i panik og rystede. At det skulle ske igen, det havde hverken jeg eller andre forestillet os.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortæller vicepolitiinspektør Casper Andersen, at man nu intensiverer indsatsen omkring Slagelse yderligere.

- For vi skal have gjort noget ved det her, siger han.

Politiet har i forvejen indsat ekstra patruljer i området, og i efterforskningen undersøges det, om der er sammenhæng mellem de seneste to ugers brande.

- Fremgangsmåden er forskellig fra gang til gang, så vi kan ikke hverken bekræfte eller afkræfte, at vi har med en at gøre eller flere at gøre. Så vi efterforsker bredt ude i området, siger Casper Andersen og tilføjer:

- I den forbindelse hører vi rigtigt gerne fra vidner, der enten har set noget, set personer, som ikke er på stedet normalt, eller som har en mistænkelig adfærd.

Politiet kan kontaktes på 114.

VIDEO: Video fra 7. juli, hvor der for tredje nat i træk var påsatte brande i Slagelse.

Video fra den 7. juli, hvor der for tredje nat i træk var påsatte brande i Slagelse. Video: TV Øst