Popstjerne aflyser koncert på dansk festival – nu står de tilbage med en alt for stor scene

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Nordstrand Festival i Odsherred er løbet ind i udfordringer, kort tid inden festivalen begynder. Deres internationale hovednavn har nemlig aflyst.

Hans sang 'Say you won't let go' nærmer sig halvanden milliard afspilninger på Youtube, og derfor kunne man godt tro, at den engelsk popstjerne James Arthur kunne trække et solidt publikum til.

Det var i hvert fald planen, da Nordstrand Festival i Nykøbing Sjælland med egne ord gjorde lidt af et scoop og bookede kunstneren.

Nu ligner de andre kunstnere et dukketeater, fordi scenen er så stor

André Kolbe, arrangør

Festivalen afholdes fra 21. til 23. juli. Men få dage inden start må arrangørerne se i øjnene, at kæmpestjernen alligevel ikke kommer forbi. James Arthur har nemlig fået en knæskade og er blevet akut opereret.

- Det var jo mit drømmeprojekt at få ham herover. Det er mega ærgerligt, siger André Kolbe, der står bag Nordstrand Festival.

Derfor er der lige nu et stort hul i programmet torsdag aften, og det er ikke sikkert, at arrangøren kan nå at finde en erstatning.

- Jeg kan ikke nå at booke et stort navn ind nu. Der er ikke nogen store navne, der kan nå at komme så hurtigt. Enten er de på ferie eller booket til Musik i Lejet (festival i Tisvildeleje, red.) eller andre festivaler, siger André Kolbe.

Booket en alt for stor scene

Selvom Nordstrand Festival får pengene tilbage for bookingen af James Arthur, er der flere ting i forbindelse med bookingen, som festivalen ikke kan få refunderet.

Blandt andet har André Kolbe booket hotelværelser på Hotel Højby Sø og booket en restaurant, som James Arthur og hans folk kunne spise uforstyrret på.

Derudover har arrangøren som krav fra den internationale kunstner booket en af de allerstørste mobile scener her i Danmark.

- Alle folk i branchen griner af mig nu, for jeg har fået en scene, der passer til Langeland. Den fylder en fjerdedel af pladsen. Nu ligner de andre kunstnere et dukketeater, fordi scenen er så stor, siger André Kolbe, der understreger, at han var gået "all-in" på kunstneren.

Dog mener André Kolbe, at der er mange andre gode ting, man kan opleve på Nordstrand Festival. Blandt andet har han formået at samle 50 forskellige foodtrucks.

- Jeg vil gerne have en festival, der er anderledes. Man kommer for at hygge sig og få noget lækker mad.

Halverer billetprisen

På grund af aflysningen har André Kolbe valgt at halvere billetprisen. Derfor koster endagsbilletter nu 200 kroner, og en partoutbillet 300 kroner.

- Vi synes, det skal være fair. Så når vi ikke kan nå at finde et hovednavn, så vil vi hellere gå ned i pris, og så håber vi, at folk stadig vil komme, siger han.

På nuværende tidspunkt har de solgt omkring 3200 partoutbilletter, og alle, der har købt, får refunderet, så prisen stemmer overens for alle. Dog regner arrangøren med, at der kommer en del gæster på selve dagene.

- Jeg håber, at jeg for en gang skyld har heldet med mig, og at vejret bliver, som de har lovet nu, siger han.

Det med uheldet er der noget om, for det er ikke fremmed for arrangøren at skrue prisen ned. Sidste år oplevede flere festivaler, at publikum tøvede med at komme, og for den dengang nystartede Nordstrand Festival var problemet så stort, at André Kolbe satte billetterne ned til ti kroner.

Selvom det ikke har været nemt at starte en ny festival op, er arrangøren bag optimistisk for fremtiden.

- Vi har mange flere lokale firmaer, der bakker op i år. Så det holder os oppe, og der er flere, der ringer og gerne vil være med, siger André Kolbe og tilføjer, at festivalen kommer tilbage næste år.

André Kolbe understreger også, at folk har taget positivt imod, at den engelske kunster ikke kommer alligevel.