Skyderi i Fields

20-årig mand var fanget på taget af Fields: - Vi ringede til mor og sagde farvel

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

20-årige Lucas Bisgaard måtte søndag flygte op på taget af Fields, da en ung mand begyndte at skyde i shoppingcentret. Tre personer blev dræbt.

Lucas Bisgaard sad søndag på en italiensk restaurant på tredje sal i Danmarks største shoppingcenter, Fields.

Han havde netop tygget af munden, og på tallerkenen var kun resterne af den pizza og pasta, han havde delt med sin storebror. Han vidste ikke, at han om et øjeblik ville sidde på taget af det københavnske shoppingcenter og sige farvel til sin mor på en knitrende telefonforbindelse.

- Efter omstændighederne har jeg det okay, men det er en voldsom hændelse, der er svær at forstå omfanget af, fortæller han til TV 2 Fyn dagen efter.

Søndag aften kort før klokken 17.30 blev der pludselig affyret skud ikke langt fra den restaurant, hvor Lucas Bisgaard sad med sin bror. Hurtigt smed de sig begge under bordet.

20-årige Lucas Bisgaard så ikke gerningsmanden, men han genkendte lydene af skud.

- Vi har efterfølgende fundet ud af, at han var på tredje sal, men vi når ikke at se ham, fordi vi instinktivt kommer ned under bordene, fortæller Lucas Bisgaard.

Tre dræbt – flere sårede

Brødrene var i København for at se Harry Styles i Royal Arena ikke langt fra Fields. Nu sluttede aftenen helt anderledes.

Inden den 22-årige formodede gerningsmand blev anholdt, nåede han at skyde syv personer i Fields. Tre blev dræbt.

- Nogle ansatte pegede os ud af en bagudgang, som ledte ud på storcentrets tag. Vi løb tværs over taget og kom ind igen for at finde vej ud. Vi hørte skud igen, så vi vendte om og løb tilbage til taget, fortæller Lucas Bisgaard.

Han vurderer, at omkring 50 personer havde samlet sig på taget.

- Vi ringede til vores mor allerede oppe på taget for potentielt at sige farvel. Vi sagde, vi elsker dem.

Forbindelsen var dårlig, og Lucas Bisgaards mor råbte: "Hvad er det, du siger?" til sin søn, forklarer han.

- Min bror var meget bange for, at vi døde. Jeg var kun fokuseret på, at vi skulle overleve, jeg kunne ikke tænke tanken om, at vi døde, til ende. Men jeg sagde alligevel farvel, fordi jeg blev påvirket af, at andre gjorde det, fortæller Lucas Bisgaard.

Krammer familien

Efter det skrantende telefonopkald til familien kunne Lucas Bisgaard snart se politiets skarpt bevæbnede indsatsstyrke storme centret fra tagvinduerne.

Kort tid efter fandt han og de øvrige ned via en bagtrappe fra taget.

- Og så løb vi så langt væk, vi kunne, siger han.

Dagen derpå er Lucas Bisgaard og hans storebror endelig på vej hjem til familien.

- Fysisk har jeg det okay. Vi er ved at komme os over chokket. Nu glæder vi os først og fremmest til at komme hjem og kramme familien. Og så skal vi finde en måde at fokusere på, at livet går videre.

I forbindelse med skyderiet opfordrer Røde Kors til, at man kontakter Offerrådgivningen, hvis man har brug for krisehjælp. Telefonnummeret er 21 20 91 70.