Lokalt

22-årig med hjemmelavet vogntog sigtet for vanvidskørsel

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

En 22-årig udenlandsk mand kørte tirsdag formiddag med en slingrende, fastspændt bil efter sig. Bilen var spændt fast med en tre meter stålwire.

På Teestrupvej uden for Haslev fik en trafikant sig noget af et chok, da han var ved at støde sammen med en fastspændt bil, der var havnet i modsatte vognbane.

En 22-årig udenlandsk mand havde spændt en førerløs Citroën C4 Picasso fast til sin bil baglæns med en tre meter lang stålwire, og det fik bilen til at slingre.

- Det er sådan set kun på grund af den anden bilists måde at reagere på og manøvrere sit eget køretøj, der har afstedkommet, at der ikke har været et mere alvorligt sammenstød og færdselsuheld, siger Mads Justesen, der er politikommissær i Næstved Lokalpoliti.

På et tidspunkt ramte den slingrende, førerløse Citroën en fiberboks og strejfede en bil, der holdt i en indkørsel. Bagefter kørte han fast i nogle store sten. På det tidspunkt nåede en politibil frem til stedet, og den 22-årige blev anholdt af betjentene.

Ifølge den 22-årige skulle bilen køres til skrot.

Voldsomt udadreagerende

- Jeg ved ikke, hvordan han var, da patruljen fik fat i ham, men jeg ved, hvordan han var inde på stationen, fordi jeg oplevede ham som voldsomt udadreagerende, siger politikommissæren.

Hverken den fastspændte Citroën C4 Picasso eller bilen, der blev ført af den 22-årige mand, var indregistreret.

Den 22-årige fører er blevet sigtet for vanvidskørsel af politiet.

- Det er simpelthen måden, bilen bliver ført på. At det er særligt hensynsløs kørsel. Så har vi forelagt den til en jurist, der mener, at dér kan vanvidsparagraffen godt bruges, siger Mads Justesen.

Den unge mand er nu varetægtsfængslet frem til den 6. juli, og bilen, han trak efter sig, er blevet beslaglagt.