Lokalt

Rasmus fik ptsd efter mange år i jobsystemet – nu rykker politikerne

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Der kommer alligevel en undersøgelse af jobcentret i Randers, har byrådet netop bestemt.

Byrådet i Randers har fundet fælles fodslag og har mandag aften vedtaget, at der skal laves en undersøgelse af Jobcenter Randers.

Det bekræfter flere byrådspolitikere over for TV2 ØSTJYLLAND.

Undersøgelsen har været lidt af et slagsmål i Randers Byråd, men i sidste ende er alle partier og lister gået sammen om et forslag, der mandag kunne vedtages.

Debatten har raset, siden 28-årige Rasmus Dalgaard stillede sig frem på TV2 ØSTJYLLAND og fortalte om, hvordan han havde fået posttraumatisk stress (ptsd) efter mange år i jobcentersystemet i Randers.

Det udløste reaktioner fra ikke bare andre borgere i jobcentre over hele landet, men sågar også beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), der sendte en røffel til kommunerne.

Ny beskæftigelsespolitik

Ifølge det nu vedtagne forslag skal et eksternt konsulentfirma lave en tilfredshedsundersøgelse med borgere, der er eller har været i kontakt med jobcentret. Det fremgår ydermere af forslaget, at undersøgelsen skal have særligt fokus på borgere, der har været i jobforløb på over to år.

Når undersøgelsen er færdig, skal en arbejdsgruppe med blandt andre læger, arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer og flere råd nedsættes. Gruppen skal komme med flere forslag, der siden hen skal præsenteres for Randers Byråd.

Derefter skal kommunens beskæftigelsesudvalg efter planen bruge resultaterne til at udarbejde en ny beskæftigelsespolitik.

Undersøgelse blev afvist

Tidligere på foråret fremlagde en række mindre partier og lister i Randers Byråd et forslag til en undersøgelse, der dog prompte blev skudt ned af nogle af de store partier. Blandt andre mente Det Konservative Folkepartis Daniel Madié, at det var loven, der er noget galt med, og udtalte:

- Som udgangspunkt har jeg altid tillid til vores dygtige medarbejdere i kommunen, og vi går ikke ind for at lave undersøgelser af vores medarbejdere, når vi ved, de har gjort det, de skulle og fulgt loven.

Men nu har et enigt byråd altså fundet en model for, hvordan man vil undersøge kommunens beskæftigelsesindsats.