Lokalt

Krage, måge, solsort og delfin følger fynbo

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Jesper Stig Andersen har et lidt anderledes forhold til nogle af de lokale bevingede beboere i Svendborg. Han taler nemlig med dem.

Du har sikkert hørt om filmen "Hestehviskeren". Eller komedien om doktoren Dolittle, hvor en dyrlæge påstår han kan tale med dyr.

Og så er der Jesper Stig Andersen fra Svendborg, der har et ret usædvanligt forhold til mågen Egon, kragen Søren, solsorten Bonnie og delfinen Delle.

Jesper Stig Andersen er ven med dyrene. Både solsorten Bonnie og kragen Søren besøger nemlig ofte Jesper Stig Andersen i hans have.

Kragen Søren er stadig en unge og blev fundet for et par uger siden på en nærliggende parkeringsplads, hvor Jesper Stig Andersen så, at den var lettere forkommen. Derfor fik han den med ind i sin have, hvor den for tiden sover i en trailer og ellers går rundt og hygger sig.

- Jeg skal bruge meget tid på ham (Søren, red). Normalt er krager meget afhængige af deres forældre som lærer dem alting, så nu skal jeg jo aktivere ham, siger Jesper Stig Andersen.

Vild med dyr

Som sagt, er Søren ikke den eneste husven, der kommer på besøg i haven. Solsorten Bonnie er også at finde i haven.

- Hun kommer her også, faktisk som om hun var kat, hvor hun bare går ind i stuen. Det er lidt af et eksperiment med de to (Søren og Bonnie, red.), siger Jesper Stig Andersen og fortsætter.

- I går ville Søren ikke i traileren, så han var ude om natten. Da jeg så vågnede om morgenen, så stod de to fugle ved siden af hinanden oppe ved terrassedøren og ventede på at få noget morgenmad.

Skaber smil hos andre

Jesper Stig Andersen medgiver, at han måske er lidt skør, men han synes mest af alt at det er rigtig hyggeligt at være omgivet af dyrene.

Eksempelvis sølvmågen Egon. Den mødte Jesper Stig Andersen nede på havnen i Svendborg.

- Dyr kan bare godt lide man taler roligt til dem. Jeg talte stille og roligt til Egon og så begyndte han at nærme sig mig. Nu følger han mig hver gang, jeg er ude på mit board, fortæller Jesper Stig Andersen.

Ham og mågen Egons venskab får da også smilet frem hos folk.

- Der bliver kigget lidt, når jeg kommer padlende og Egon står bag mit på board. Det skaber smil og så kommer telefonerne også frem så folk kan få et billede, siger han.