Lokalt

Biler tømt for benzin: - Hvad fanden er det for en verden, vi lever i?

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

En hullet og tom benzintank chokerede Marianne Lykke Bukhave, men der er faktisk flere og flere, der oplever at få stjålet brændstof fra bilen.

Tirsdag formiddag satte Marianne Lykke Bukhave sig i sin grå Peugeot 208 i Hinnerup ved Aarhus.

Hun skulle til blomsterhandleren efter en buket blomster til sin mor, der fyldte 80 år. Men Marianne Lykke Bukhave nåede ikke langt.

Hun nåede faktisk slet ikke at køre nogen som helst steder, for da hun drejede nøglen rundt, stod benzinmåleren på nul og lyste rødt til bilejerens store forundring.

Hvad fanden er det for en verden, vi lever i?

Marianne Lykke Bukhave, bilejer fra Hinnerup

Marianne Lykke Bukhave havde dagen forinden fyldt tanken med dyre dråber benzin, og nu var det lige pludselig væk. Men hvordan, tænkte hun.

Tanken tappet for benzin

Da hun steg ud af bilen, lagde hun mærke til, at der lå benzin under bilen og på parkeringspladsen, hvor hun holdt.

Det viste sig, at der var blevet boret et stort hul i bilens benzintank, og at den var blevet tappet for indholdet.

- Hvad fanden er det for en verden, vi lever i, spørger Marianne Lykke Bukhave, der stadig er chokeret og frustreret over, at nogen kan finde på at gøre sådan.

Hun mener selv, tyveriet kan have noget at gøre med de stigende benzinpriser, der lige nu ligger på omkring 18 kroner per liter.

- Der er nok nogen, som tager nye midler i brug for at få fat i brændstoffet, siger hun.

- Men vi kan jo ikke holde øje med vores biler hele døgnet rundt.

Mekaniker oplever stigende problem

Jakob Kahr ejer Kvik Center Randers og Risskov. Da han blev ringet op af Marianne Lykke Bukhave, tænkte han også, at der var tale om en tank, der var blevet tappet for benzin.

Ifølge Jakob Kahr har de set lignende tilfælde otte gange i år, og det er langt fra normalen.

- Vi plejer aldrig at se det. Det er i hvert fald yderst sjældent og højest en gang om året, siger han.

Han fortæller desuden, at langt størstedelen af de sager, de har oplevet, har lignet professionelt arbejde.

- Vi har haft flere tilfælde, hvor det er et snorlige hul. Det ligner, at det er blevet gjort med en adapter, og at det er noget, der gøres fuldstændigt bevidst, siger han.

Dyr skade i restordre

Det er ikke nogen let skade at lappe sammen, når tanken først er hullet. Faktisk kan det slet ikke repareres, så derfor skal der en helt ny tank til. Og de er lige nu i restordre.

Ifølge Jakob Kahr tager det lige nu seks til otte uger at få benzintanke hjem fra udlandet, og det er et problem, når han tænker, at han får brug for at have et helt lager af dem i værkstedet i fremtiden.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke over, at jeg nok skal ud til en del flere af de her tilfælde. Marianne Lykke Bukhave er i hvert fald ikke den sidste til at opleve det, siger han.

Det er en skade, der kan koste op mod 12.000 kroner, og bilejerne kan ikke gøre spor for at sikre, at det ikke sker for dem.

- Der er ikke nogen måde at sikre sin egen tank på. Jo, du kan selvfølgelig stille bilen i soveværelset og låse døren, men det er jo de færreste, der vælger den løsning, siger Jakob Kahr.

Langt flere anmeldelser i år

Østjyllands Politi oplyser til TV2 ØSTJYLLAND, at det har modtaget 43 anmeldelser om tyveri af benzin og olie siden februar i år.

Det er langt flere end sidste år i samme periode. Her fik politiet kun 15 anmeldelser.

Der er en stor forskel på, hvorfra anmeldelserne kommer i politikredsen. En stor del kommer fra borgere i og omkring Randers.