Lokalt

Søndag skal 12.000 løbere igennem Københavns gader: Sådan påvirker det trafikken

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Søndag rammer det årlige Copenhagen Marathon, der er tilbage efter tre års coronafravær.

Søndag snører 12.000 løbere skoene og begiver sig ud på en 42,195 kilometer lang løbetur gennem Københavns gader.

Det kommer til at påvirke trafikken flere steder i hovedstaden, hvorfor arrangørerne, Sparta Atletik & Løb, henviser til, at man orienterer sig på arrangements hjemmeside for at få trafikinformation.

Her kan man – udover at få et overblik over ruten – orientere sig om parkeringsforbud, kørselsveje, og hvordan man nemmest kan komme rundt under løbefesten.

- Vi anbefaler, at man orienterer sig på vores hjemmeside og bruger vores interaktive trafikkort, som giver et godt overblik for beboerne langs ruten, tilskuerne og deltagere, siger Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb.

Det er ikke kun de private bilister, der skal finde alternative ruter. Også flere busruter vil være omlagt.

Derfor opfordrer arrangørerne til, at man benytter sig af metro, S-tog eller regionaltog.

Stort hit blandt udenlandske løbere

Årets Copenhagen Marathon har haft stor interesse blandt udenlandske løbere, og hele 50 procent af deltagerlisten kommer udefra. Hele 90 forskellige nationaliteter er repræsenteret ved løbet, og det ser turismeorganisationen Wonderful Copenhagen som et godt tegn.

- Vi arbejder målrettet på at få den internationale turisme genoprettet i hovedstaden oven på pandemien, og samtidig har vi stort fokus på at sprede turismen over hele året. Og her spiller internationale events som Copenhagen Marathon en vigtig rolle, har Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, tidligere udtalt i en pressemeddelelse.

Heller ikke Dorte Vibjerg fra Sparta Atletik & Løb er overrasket over de mange udenlandske løbere, der gæster Danmark.

- Vi er ikke i tvivl om, at det blandt andet skyldes, at Danmark var et af de første lande til at ophæve alle restriktioner, og vi allerede havde mulighed for at afholde store motionsarrangementer i sensommeren sidste år, har hun ligeledes tidligere udtalt i en pressemeddelelse.

Hele ruten til Copenhagen Marathon vil søndag være spærret for bil- og bustrafik i tidsrummet fra klokken 7 til klokken 16.30. Den del af ruten, der foregår på Frederiksberg, vil dog kun være lukket fra klokken 9 til klokken 13.