Lokalt

Henvendelser vælter ind i sag om efterlyst – politiet har aldrig oplevet noget lignende

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Politiet har fået mange henvendelser, de kan gå videre med i sagen om den efterlyste Jimmi Walentin Andersson.

En 38-årig mand, der tidligere på ugen blev efterlyst, fordi han er mistænkt i en sag om afpresning og dødtrusler, er fortsat ikke i politiets varetægt.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Men selvom efterlysningen endnu ikke har ført politiet frem til den mistænkte, har efterlysningen alligevel båret frugt.

Siden efterlysningen blev præsenteret tidligere på ugen, er politikredsen nemlig blevet blæst bagover af henvendelser.

- Vi har modtaget cirka 40 henvendelser. Efterforskningslederen har aldrig oplevet noget lignende i en sag med en efterlysning, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.

- Vi har drøntravlt med at undersøge de hændelser, som vi modtager, og arbejder videre med sagen, lyder det videre.

En man skal passe på

Eftersøgningen tager udgangspunkt i en sag fra sidste uge, hvor en 30-årig mand efter et grundlovsforhør blev varetægtsfængslet frem til 2. juni i en sag om afpresning og trusler mod en 32-årig mand i Roskilde.

I samme sag efterlyste Midt- og Vestsjællands Politi netop den 38-årige Jimmi Walentin Andersson, som er mistænkt for i forening med den nu fængslede og flere andre at have afpresset og truet den 32-årig mand.

Manden fra Roskilde er i omkring en uge blevet truet med, at han og hans familie ville blive slået ihjel. Det fortalte efterforskningsleder og politikommissær Michael Andreassen til TV 2 Lorry i mandags.

- Han (Jimmi Walentin Andersson, red.) er en, man skal passe på. Hvis man ser ham, skal man ringe 114 eller 112. Man skal ikke selv henvende sig til ham, sagde Michael Andreassen til TV 2 Lorry.

Efterforskningslederen fortalte samtidig, at Jimmi Walentin Andersson er i toppen af hierarkiet af rockergruppen Satudarah.

Jimmi Walentin Andersson har siden grundlovsforhøret været efterlyst, og politiet har været i kontakt med hans forsvarer. Den 38-årige er ikke mødt op af egen fri vilje, hvorfor politiet altså tidligere på ugen gik ud og bad offentligheden om hjælp til at finde ham.

Særligt kendetegn

I forbindelse med efterlysningen har politiet offentliggjort billeder og signalement af manden, der beskrives som 190 centimeter høj, kraftig af bygning, blå øjne, kort rødligt hår og fuldskæg. Han kan have ændret sit skæg og sin frisure.

Derudover har han kysmunde tatoveret på halsen, skrift på siden af hovedet og på hænderne.

Og netop sidstnævnte har været afgørende i de mange henvendelser, som Midt- og Vestsjællands Politi har modtaget.

- Det er særligt de markante tatoveringer, som gør, at folk har været sikre på, at det er den rigtige mand, de har set, oplyser politikredsen torsdag.

Har du oplysninger i sagen, eller ser du Jimmi Walentin Andersson, vil Midt- og Vestsjællands Politi fortsat gerne høre fra dig på 114 eller 112.