Lokalt

Ekstremt sjælden hare spottet ved Brønderslev - meget specielt, siger vildtkonsulent

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Kasper Beck Hansen troede først, at der var tale om en hvid kanin, men det viste sig at være en sjælden albino-hare.

Da Kasper Beck Hansen fra Dronninglund i tirsdags kørte mod Brønderslev for at tømme sine vildtkameraer for billeder, var der et klart ønske om 'fangsten'.

- Bukkejagten går ind på mandag, så jeg håbede selvfølgelig, at der ville være nogle billeder af noget vildt, så vi kunne blive sikre på, at der var noget at gå efter på mandag, forklarer Kasper Beck Hansen, der er 30 år og til daglig arbejder som sælger.

Men det var noget helt andet, der endte med at fange hans opmærksomhed.

- Pludselig kunne jeg se et hvidt dyr sidde ude på græsmarken, og jeg tænkte først, at det måtte være en kanin, fortæller Kasper Beck Hansen, der havde sit spejlreflekskamera med i bilen og begyndte at tage billeder af dyret.

- Så kunne jeg se, at det ikke var en kanin. Det måtte være en albino-hare, forklarer Kasper Beck og peger både på dyrets størrelse, men i særdeleshed ørernes størrelse som indikationer på, at der ikke var tale om en kanin.

Den er god nok

For at være helt sikker tog han fat på vildtkonsulent ved Naturstyrelsen Ivar Høst, der kunne bekræfte hans formodning. Det samme gør han overfor TV2 Nord.

- Ja, det er helt tydeligt en hare og ikke en kanin, lyder det fra Ivar Høst.

Han kalder det ekstremt sjældent at se en albino-hare. Ikke fordi det nødvendigvis er vildt sjældent, at der bliver født kridhvide harekillinger med røde øjne, men fordi de vilde dyr kun meget sjældent når at blive fuldvoksne.

- En hare har mange naturlige fjender som ræven, krager og andre rovfugle - og uden det naturlige forsvar, som den brune pels er, er man meget udsat som harekilling. Så på den måde er det meget specielt, at den har klaret sig, siger Ivar Høst.

Albinisme er en genetisk defekt, der bevirker, at kroppen er ude af stand til at skabe melanin, som er den pigment, der giver hud, hår og øjne deres farver.

Siden Kasper Beck Hansen så haren første gang, er det lykkedes ham at spotte den et par gange mere, og det er lykkedes ham at tage de billeder af dyret, som kan ses her i artiklen.