Lokalt

'X Factor'-duo har fået en pladekontrakt: - Vi er heldige, at der findes autotune

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Lorenzo og Charlo blev egentlig sorteret fra tidligt i 'X Factor', fordi de ikke kunne synge. Men nu kan de kalde sig professionelle musikere.

Hvis du har fulgt med i den overståede sæson af 'X Factor', kender du helt sikkert de to drenge, du skal møde nu.

Brødrene Lorenzo og Charlo, eller Malik og Deniz Tanis, som de borgerligt hedder, fik en syvendeplads i dette års udgave af 'X Factor'.

Men de to brødre er ikke færdige med at spille musik. De har nemlig scoret en pladekontrakt med Warner Music.

- Det er skønt at få en pladekontrakt. Det er det, vi har kæmpet for hele tiden. Siden auditionen har vi villet lave musik, og nu står vi med en pladekontrakt, siger Charlo, der nu kan kalde sig professionel musiker.

Hvis man kan give folket en følelse, er det musik, og vi gav folk en følelse, og det var det pladeselskabet faldt for

Malk "Lorenzo" Tanis, musiker, Ikast

Lorenzo og Charlo gik videre fra auditions i TV 2-programmet, men blev sorteret fra kort efter. Der var simpelthen bedre sangere blandt de andre grupper.

Men dommeren Kwamie Liv huskede drenges energi på scenen, så hun tog dem med til bootcamp, som er sidste sorteringsrunde inden liveshows. Her slog drengene til og tog en plads i liveshows.

- Så kom vi tilbage, og så tænkte vi, at det var nu, vi havde chancen. Og nu står vi med en pladekontrakt. Det er fantastisk, fortæller Lorenzo.

Allerede efter andet liveshow begyndte musikerne fra Ikast at blive kontaktet af pladeselskaber. Men Malik og Deniz Tanis valgte Warner, som de skrev under med i sidste uge.

Lorenzo og Charlo arbejder for tiden på en masse sange, der en dag skal blive til et album. Video: TV Midtvest

- Vi er heldige, at der findes autotune

Lorenzo og Charlo er også udmærket godt klar over selv, at det ikke var deres stemmer, som gjorde værket i tv-programmet. Og det er heller ikke stemmerne, som pladeselskaberne hungrede efter.

- At synge handler om en følelse, og vi elsker at synge. Hvis man kan give folket en følelse, er det musik, og vi gav folk en følelse, og det var det, pladeselskabet faldt for, fortæller Lorenzo, inden han tilføjer.

- Vi er også heldige, at vi er i 2022. Der er nemlig autotune. Bare en masse autotune på, og så skal det nok gå.

Hvad er autotune?

Autotune er en teknologi, som kan hjælpe en sangstemme kosmetisk på vej.

Den kan justere en falsk tone til den nærmeste rene halve tone og bruges primært af pladeproducere til at rette forkerte toner eller enkeltstående fejl på vokal-indspilninger.

Det er desuden muligt at skrue op og ned for effekten, således at stemmen lyder mekanisk og "robot-agtig" ved fuld effekt.

Brødrene Olsen var tidligt ude med brugen af autotune i Grand Prix-vinderen 'Smuk som et stjerneskud'.

Mange populære danske kunstnere som eksempelvis Nik & Jay, Joey Moe, Burhan G og L.O.C. har benyttet sig af autotune.

Nu hvor musikerne har deres egen pladekontrakt, kan de lave deres helt egen musik. I 'X Factor' følte de sig bundet af de temaer, som der skifter hver uge i programmet. De kunne ikke synge præcis det, de gerne ville.

- Nu er vi på hjemmebane. Vi kan vælge genre, vi kan selv skrive og vælge hvem, vi vil lave musik med. Nu skal vi lave den musik, der passer til os, siger Charlo.

Lorenzo og Charlos første single udkommer i slutningen af maj.