Lokalt

Skole må sende eleverne hjem dag efter dag - lagt ned af hackere

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Siden fredag i sidste uge er EUC Sjællands elever blevet sendt hjem igen hver morgen. Et hackerangreb har lukket skolen ned.

De er mødt op hver morgen, men siden fredag er eleverne på EUC Sjælland blevet sendt hjem fra skole igen.

Det skyldes, at uddannelsesinstitutionen, der både huser teknisk gymnasium (HTX) erhvervsuddannelser (EUD) og erhvervsfaglig studentereksamen (EUX) torsdag middag blev ramt af et hackerangreb, hvor udenlandske hackere trængte ind i skolens servere og forsøgte at slette data.

Det oplyser EUC Sjælland på uddannelsesinstitutionens hjemmeside.

Skolens it-afdeling afbrød samme dag al forbindelse til omverdenen og fik stoppet hackerne. Hackerne forsøgte dog efterfølgende igen at komme ind, men uden held.

Hackerangrebet fik ifølge elev Jacob Andersen skolen til at sende alle elever hjem, da de mødte ind fredag morgen.

- Fredag blev vi sendt hjem allerede fra morgenstunden, fordi der ikke var noget internet på skolen. Man kunne heller ikke betale med kort i kantinen. Men ingen sagde hvorfor.

Mandag morgen mødte eleverne igen op på skolen. Men endnu engang blev de sendt hjem - denne gang med beskeden om, at der muligvis var tale om et hackerangreb. Tirsdag fik de derudover også at vide, at lærerne ikke engang måtte tænde for computerne.

- Vi skal møde dernede hver morgen for at få at vide, om det virker eller ej. Det har vi gjort alle dagene, og så bliver vi så sendt hjem for at arbejde hjemmefra, fortæller Jacob Andersen.

Har haft adgang til persondata

Samme dag som hackerangrebet fandt sted, påbegyndte it-specialister et større analysearbejde. Det arbejde viser, at hackerne har haft adgang til persondata, men ifølge EUC Sjælland ser det ikke ud til, at hackerne har kopieret data.

- Analysen har vist, at hackerne har benyttet sig af en sikkerhedsbrist i Microsoft Exchange-serveren, hvor de har placeret en bagdør til senere brug. Hackernes formål ser ud til at have været et andet, eksempelvis afpresning, skriver skolen på sin hjemmeside.

EUC Sjælland oplyser, at de er i dialog med relevante myndigheder.

TV2 ØST har forsøgt at få en kommentar fra EUC Sjælland, men skolen har ikke ønsket at udtale sig.