Lokalt

Lokale jubler over gigantisk McDonald’s-skilt

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Torsdag er en tonstung pylon blevet hejst ved afkørsel 55 på Fynsk Motorvej. Ti procent flere kunder forventes at køre ind forbi Grønnemose McDonalds.

Næste gang du kører på den vestlige del af Fynske Motorvej, kan du næppe undgå at få øje på en 40 meter høj pylon, der rager op i landskabet ved afkørsel 55 ved Aarup.

På toppen er der et gult McDonald’s-logo, som skal være med til at hive endnu flere kunder ind i den amerikanske fastfoodkædes nye fynske restaurant.

- Det betyder alt for os, siger Jens Bartholin, der bor i Grønnemose og er medlem af Lokalråd for Rørup Sogn.

- Vi får Grønnemose på danmarkskortet. Det betyder endnu mere fokus på vores lokalområde, så vi får gang i en udvikling. Vi har i en årrække oplevet afvikling, efter vores skole og købmandsbutik lukkede, forklarer han.

McDonald's: Logo skal være synligt fra motorvejen

I december åbnede McDonald’s en ny restaurant i Grønnemose ved Aarup-afkørslen, men det er først torsdag, at reklamesøjlen er kommet op.

- Det er megafedt. Vi regner med, at det kommer til at gøre en kæmpe forskel på restauranten, siger restaurantchef Frederik Libak.

Selvom restauranten ikke har lagt skjul på, at den vil satse på lokale kunder og lokal arbejdskraft, skal den også køre rundt ved at hive nogle af de tusindvis af trafikanter på Fynske Motorvej ind forbi til burgere, colaer og pomfritter.

- Indtil nu har det været begrænset, hvor synlig restauranten har været fra motorvejen, siger Frederik Libak.

To kæmpekraner og polske eksperter

Torsdag blev pylonen hejst ved hjælp af to kæmpekraner og eksperter fra Polen. Kranerne er kommet til Fyn fra Aarhus og Aalborg.

Ifølge McDonald’s er forventningen, at omsætningen på grund af den 40 meter høje reklamesøjle kan øge omsætningen i Fyns nyeste McDonald’s-restaurant med ti procent.

Pylonen er støbt i cement. Den nederste pæl vejer 36 ton, mens den øverste del vejer 24 ton. Med en højde på 40 meter er det en af Danmarks højeste af sin slags.

Der er i forvejen flere McDonald’s-restauranter placeret ved Fynske Motorvej ved Middelfart, Odense og Nyborg, men her er reklamesøjlerne lavere. Den første fynske McDonald’s-restaurant åbnede i Odense i 1980’erne.

Den amerikanske fastfoodkæde har over 38.000 restauranter verden over. McDonald's danske restauranter havde i 2020 en samlet omsætning på 2,7 milliarder kroner.