Lokalt

Femårige Alfreds indsamling af pant til Ukraine runder 20.000 kroner

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Begejstret for pant og med et ønske om at hjælpe ofrene for krigen i Ukraine har femårige Alfred Rodh og hans far samlet pant for over 20.000 kroner.

Alfred Rodh fra Rødvig er fascineret af retursystemer. Faktisk er den femårige dreng så begejstret for at pante flasker, at hans far har bygget ham en pantstation i indkørslen i stedet for et legehus.

Men i de seneste to uger har indsamlingen af pant haft et større formål end leg og et tilskud til Alfred Rodhs sparegris.

Alfreds far, Anders Rodh, fik nemlig for 14 dage siden den idé at forene sønnens fascination af retursystemer med velgørenhed. Målet blev sat. 10.000 kroner. Men det skulle vise sig, at de to kunne rejse penge til en langt større donation.

Vi er blevet vist så meget tillid, Alfred og jeg, i den her proces, så det har været helt rørende til tider

Anders Rodh, Rødvig

- Så stak det helt af, konstaterer Anders Rodh om de mange henvendelser, han fik, efter at han og Alfred for godt en uge siden fortalte om deres indsamling til TV2 ØST.

Anders Rodh havde efterlyst pant til deres indsamling på Facebook, hvor han endte med at få så mange henvendelser, at hans Facebook-app slet ikke kunne følge med.

- Min Facebook brændte simpelthen sammen. Den kunne ikke opdatere hurtigt nok.

Andre afleverede pant i poser direkte i indkørslen – ligesom der også var dem, der lagde kuverter i postkassen med rede penge.

- Vi er blevet vist så meget tillid, Alfred og jeg, i den her proces, så det har været helt rørende til tider, siger Anders Rodh.

På langfart efter pantautomat

For far og søn er det blevet til så meget pant, at de i dag valgte at køre den længere tur til Fensmark, hvor man tager imod pantflasker i hele poser.

- Det er der efterhånden blevet brug for, konstaterer Anders Rodh.

Og her kunne de så – efter to timers pantning – gøre regnskabet op.

20.000 kroner til Ukraine – eller som Alfred Rodh siger det:

- Krauine!

Målet blev med andre ord nået og mere til.

- Det bliver jo aldrig nok i forhold til, at de godt kan bruge pengene dernede. Men i forhold til, at vi også har brug for at få lidt ro på, og han skal også have lov til at samle pant ind til sin egen sparegris, som det var før – så tænker jeg, at det er nok for denne omgang, siger Anders Rodh, der ikke lægger skjul på, at han er stolt af sin søn.

For Alfred har været med i hele processen fra at hente pant til læsning af trailer og vigtigst: at finde flaskeautomater og veksle pantmærker til penge.

Anders og Alfred Rodh havde allerede ved indsamlingens start bestemt, at pengene skal gå til Unicefs indsats i Ukraine.