Lokalt

Mor smidt ud af omklædningsrum, fordi hun ammede datter

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Camilla Christensen blev mandag i vinterferien smidt ud af omklædningsrummet i Odder Svømmehal, fordi hun ammede sin datter Emilie.

- Jeg var virkelig chokeret og overrasket.

Sådan lyder det fra Camilla Christensen, der mandag i sidste uge oplevede at blive standset i sin amning af datteren Emilie, fordi hun befandt sig i omklædningsrummet i Odder Svømmehal.

Man skal åbenbart gøre det i et fællesrum, som alle bruger. Og hvor der slet ikke er den samme ro

Camilla Christensen, Odder

Ifølge hallens regler må man nemlig ikke amme der, hvilket kom meget bag på Camille Christensen.

- Det forstår jeg simpelthen ikke. Man skal åbenbart gøre det i et fællesrum, som alle bruger. Og hvor der slet ikke er den samme ro, fortæller hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Smidt væk to gange

Situationen begyndte, da Camilla Christensen efter en tur i svømmehallen ville give en træt og udkørt datter mælk.

Derfor satte hun sig på bænken i omklædningsrummet og begyndte at amme.

- Jeg nåede dog kun at være i gang i to minutter, inden en medarbejder stoppede mig og bad mig gå i fællesrummet.

Lettere chokeret kom mor og datter i tøjet. En datter, der skreg og græd.

De satte sig så i et rum uden for omklædningen. Men det var ikke nok.

- Igen stoppede selvsamme medarbejder mig. Jeg var åbenbart stadig ikke det rigtige sted.

Mange bakker hende op

Til sidst lykkedes det Camilla Christensen at finde fællesrummet og få ro på sin datter.

Efterfølgende skrev hun et opslag i den lokale Facebook-gruppe for Odder for at høre, om andre har haft lignende oplevelser i svømmehallen.

Det var der.

- De fleste bakker mig op i, at det ikke var okay af den ansatte at stoppe mig. Jeg er overrasket over, at også mange mænd mener, at det burde være okay at amme i omklædningsrummet, siger Camilla Christensen.

Skal ud inden næste hold

I kommentarsporet har moren delt det svar, hun siden har fået fra lederen af svømmehallen, som hun ytrede sin vrede over for i en mail.

Heri fremgår det, at der ganske rigtigt er regler i Odder Svømmehal, som forbyder mødre at amme deres børn andre steder end i fællesrummet. Regler, der specifikt er målrettet forældre til babysvømning, hvilket Camilla Christensen i det konkrete tilfælde dog ikke var til.

Vi har flere skoleklasser på besøg, og det giver meget larm og ikke den bedste amning, hvis 25 skolebørn pludselig stormer ind ad døren

Bo Kristensen, leder, Odder Svømmehal

- Da vi "kun" har et dameomklædningsrum, og I er op til 15 per hold hver halve time, og vi også har skoleklasser, vil vi gerne have alle ud af omklædningsrummene, inden næste hold begynder at komme, skriver lederen af svømmehallen, Bo Kristensen.

'Vil beskytte de ammende'

Helt præcist har hallen en regel om, at gæster ikke må opholde sig længere end 15 minutter i omklædningsrummet efter svømning.

Der henvises derfor til fællesrummet.

Bestyrelsesformanden for Spektrum Odder, som svømmehallen er en del af, er ærgerlig over sagen og fortæller, at den nu vil blive taget op for at finde den rette løsning for fremtiden.

- Jeg er ked af, at Camilla har haft den her oplevelse, fordi vi vil jo gøre det bedste for alle de brugere, vi har. Derfor kommer det på bestyrelsesmødet i morgen aften (onsdag, red.), hvor hele bestyrelsen kigger på, om der er noget, vi skal ind og revurdere, siger Hanne Appel.

- Og så skal videre herfra, hvor alle kan se sig selv i det. Både ansatte, vores brugere, alle sammen.

TV2 ØSTJYLLAND ville tirsdag også gerne have talt med svømmehalsleder Bo Kristensen, men det har ikke været muligt. Til Odder Avis beklager han misforståelsen med babysvømning.

Han forsvarer dog også Odder Svømmehals regler.

- Faktisk er de der ikke bare for at beskytte dem, der ellers er i omklædningsrummet, men også de ammende selv. Vi har flere skoleklasser på besøg, og det giver meget larm og ikke den bedste amning, hvis 25 skolebørn pludselig stormer ind ad døren, siger han til avisen og nævner, at fællesrummet netop er et mere roligt sted at amme.