Lokalt

Naboer og borgmester efter skuddrab: - Det kommer for tæt på

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Fredagens skuddrab på Vesterbro får stærke følelser frem hos flere lokale beboere.

Drabet på en 36-årig mand vækker stærke følelser på Vesterbro i København, hvor manden blev skudt fredag aften.

- Jeg synes, at det kommer for tæt på, siger Bente Møller til TV 2 LORRY. Hun bor ikke langt fra hjørnet af Kaalundsgade og Vesterbrogade, hvor skuddrabet fandt sted.

Samme reaktion har naboen, Allan Greve, da TV 2 LORRY møder ham på Vesterbro lørdag.

- Jeg synes, at det er meget trist, fortæller han samstemmende.

Den 36-årige skuddræbte var en svensk mand med relationer til bandemiljøet i København. Han blev fredag klokken 20.30 skudt af to mænd på åben gade.

Også overborgmester i Københavns Kommune, socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen, reagerer på skuddrabet. Hun bor også på Vesterbro.

- Det er utrygt. Og det er utrygt, når der sker skyderier, uanset om vi er på Vesterbro, Nørrebro, Nordvest eller et helt fjerde sted. Og det er fuldstændig uacceptabelt, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Det er især frygten, for at helt almindelige borgere kan blive indblandet eller komme til skade, når der sker skudepisoder i hovedstaden, som det var tilfældet fredag aften.

- Uskyldige mennesker kan komme imellem, og derfor skal vi samarbejde tæt med politiet for at få det her opklaret, siger hun.

Efterlyser to gerningsmænd

Københavns Politi efterlyser nu to mænd, som de mener står bag skuddrabet.

Samtidig vil politiet gerne høre fra vidner, selvom mange allerede har henvendt sig med informationer.

- Vi har i dag haft vores nærpolitifolk på Vesterbro sammen med vores dygtige ryttere. Og de har haft en god dialog med de borgere, der er dernede. Vi kan konstatere, at der er folk, der har set, hørt og ved noget. Og de henvender sig heldigvis til politiet med de oplysninger, som de har, oplyser vicepolitidirektør Lars-Ole Karlsen fra Københavns Politi.

Den ene efterlyste mand bliver beskrevet som 18-20 år gammel, mulig arabisk af udseende, 170-175 centimeter høj, og så var han iført sort tøj.

Den anden var arabisk af udseende og iført sort tøj. Han var 175-180 centimeter høj og spinkel af bygning.

De blev set flygte fra gerningsstedet i retning af Oehlenschlægersgade.

Vidner kan ringe til politiet på telefonnummer 114.