Lokalt

Tyve stjæler sække med pant, mens du sover

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

I området nær Silkeborg har flere beboere oplevet, at fremmede er trængt ind på deres grund og snuppet poser fyldt med pant.

Dåser med slatter af Fanta, Pepsi og Tuborg.

De tomme dåser og flasker, vi afleverer til pant, kan være en nem indtægtskilde. I hvert fald hvis man snupper dem fra andre.

Og netop stjålne poser med pant er noget, som flere i nærheden af Silkeborg i den seneste tid har oplevet.

På videoen virker det som om, at han kører meget målrettet hen og har en meget kraftig lygte med.

Michael Deigaard, Funder Kirkeby

To af dem er Michael Deigaard fra Funder Kirkeby og Kristian Sørensen, der bor nær Fårdal.

Her fortæller Michael Deigaard, at han og konen opdagede, at den halvanden pose pant, der stod ude foran huset, var blevet taget.

Da de tjekkede husets overvågningskamera, kunne de se, at poserne var blevet taget klokken 02.15 natten inden. Her kom en mand på cykel kørende ind i indkørslen på en damecykel.

- På videoen virker det som om, at han kører meget målrettet hen og har en meget kraftig lygte med, som han bruger til at lyse ind i min indkørsel, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

Pant for 700 kroner stjålet

Det samme oplevede Kristian Sørensen, da han havde stillet seks poser med pant uden for huset. Han bemærkede, at en bil klokken fire om natten kørte ind på familiens gårdsplads, holdt der et par minutter og kørte så afsted igen.

- Næste morgen spurgte jeg min kone, om hun havde været nede og aflevere pant. Det havde hun dog ikke.

Da de efterfølgende tjekkede overvågningskameraet, kunne de se, at der havde været nogle forbi om natten og tage poserne.

- Der har nok været pant for 700 kroner i poserne. Vi bor lidt afsides ned ad en grusvej, så det er ikke ofte, at der lige kommer nogle forbi her.

Men hvor Kristian Sørensen nu har gemt sine pantposer af vejen, har Michael Deigaard sat endnu en pose med pant ud foran huset - og endnu tættere på overvågningskameraet - i håb om, at kunne få et bedre billede af panttyven, hvis han skulle vende tilbage.

Ring med det samme

Jo før, folk ringer til politiet og melder om stjålen pant, jo større mulighed er der for at finde personerne.

Det fortæller politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi Bent Riber Nielsen.

- Er der nogle, der stjæler pant og kører derfra, er der større chance for at en patrulje stopper dem, hvis man ringer med det samme, man opdager det, siger Bent Riber Nielsen og tilføjer:

- Venter man, til at man har billeder af personerne, bliver det sværere at finde dem, siger han.

Politiet opfordrer samtidig til at sende billederne, hvis man har dem. Så kan politiet bruge dem til at se, om tyvene er personer, de i forvejen kender.