Lokalt

110 år gammelt træskib til salg - prisen er én krone

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

110 år gammelt fyrskib skal skabe liv og kultur i Aarhus' indre havnebassin, og ejeren, Fregatten Jylland, er klar til at sælge for én krone.

Står det til foreningen Living Boats Aarhus skal det gamle fyrskib Skagen Rev fra 1911, der ligger i Ebeltoft Havn, restaureres.

Det kan nemlig være med til at give nyt liv i havneområdet omkring Dokk1 i Aarhus, hvor drømmen er et nyt maritimt liv med husbåde og kulturtilbud. Det mener Jørn Grønkjær, formand for Living Boats Aarhus.

- Vi har måske verdens kedeligste indre havnebassiner i Aarhus, siger Jørn Grønkjær.

Derfor er foreningen i gang med at rejse kapital. Skibet har nemlig ikke forladt Ebeltoft Havn siden 1990'erne og trænger til en kærlig hånd.

- Forestil dig, at fyret blinker i Aarhus. Lad det være markeringen af, at nu starter den nye historiske maritime periode i de indre havnebassiner i Aarhus, siger Jørn Grønkjær.

Vi har besluttet, vi skal have det væk nu. Vi skal videre

Tommy Bøgehøj, Fregatten Jyllands bestyrelsesformand

Kræver restaurering for ti mio. kr.

Men der er et stykke vej, inden det 350 ton tunge skib kan fragtes til Aarhus, og det vil kræve et besøg omkring et værft først. Et besøg, som vil koste minimum ti millioner kroner. Det beløb skal findes snart.

- Vi har besluttet, vi skal have det væk nu. Vi skal videre, siger Fregatten Jyllands bestyrelsesformand, Tommy Bøgehøj.

Fregatten Jylland har ejet fyrskibet i mange år og er klar til at sælge for et symbolsk beløb på én krone.

- Vi vil gerne hjælpe Aarhus i gang med det her, så vi vil gerne give det som en gave. Vi vil gerne sælge det for én krone.

- Den allerværste situation vil være, at det bliver hugget op, siger Tommy Bøgehøj.

Det vil være en katastrofe, er de to enig om.